Hyra hus i Jávea på Costa Blanca

Genom att hyra hus eller lägenhet i Jávea kan du njuta av stränder, god mat och historia. En semesterbostad gör det möjligt att uppleva semestern tillsammans med familjen, barnen, vännerna och i några boenden även ditt husdjur. 

Här på vår hemsida kan du se vårt utbud av semesterhus också för lite större sällskap, till exempel 10 personer eller fler. Välkommen att göra en sökning för att hitta en passande boende på Costa Blanca och varför då inte en av våra semesterbostäder i Jávea?

Boende med pool vid havet i Jávea

Populära semesterhus i Jávea

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Jávea

Loading...

Semesterhus med pool i Jávea

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Jávea

Loading...

Njut av den spanska kusten

Med ett semesterboende i Jávea kan du lära känna stränderna som finns i området. Här kan du njuta av den 20 km långa kusten. Kusten anses ha den högsta tätheten av stränder i hela provinsen Alicante

Den är unik och är väl värt ett besök, då det är världens näst bästa mikroklimat med temperaturer mellan 17-22 grader året runt. Det ger goda förutsättningar för turismen, och man kan verkligen njuta av en lyckad familjesemester eller en semester med vänner.

Det bör noteras att Playa del Arenal är den enda sandstranden i Jávea. Den är en av de mest kända stränderna och passar bra för barnfamiljen då det är långgrunt.

Sandstranden Playa del Arenal i Jávea

Utforska vikarna i området

Hos oss kan du också hyra hus med pool i Jávea. Detta innebär att du under vistelsen i ditt semesterhus kan spendera lugna dagar vid er egen pool, och koppla av med härliga bad och simturer.

Om du föredrar att njuta av naturen i Jávea, kan du upptäcka några av alla stränder och vikar som finns här.

  • Cala Blanca o La Caleta består av vita stenar som framhäver det kristallklara och lugna vattnet. En del av charmen här är de små grottorna, av samma färg som stenarna, och klipporna. I anslutning ligger en strandpromenad. Om du går längs den kommer du till en till, mindre vik. Här är bra platser att spendera tid på med de minsta då det är litet, lugnt och omgivet av klippor. 

  • Cala Granadella ligger i en frodig miljö som heter Parque forestal de la Granadella. Denna vik har väldigt klart vatten och är en bra plats för olika vattensporter, som till exempel dykning eller att paddla. Viken har haft blå flagg ända sedan 1989. Den har dessutom blivit utsedd till en av de vackraste vikarna i Spanien två år i rad och har varit med i Hollywoodfilmer. Den anses vara väl värd ett besök för alla som aldrig har varit här tidigare. Det är förbjudet med motorfordon i parken, så det bästa alternativet för att ta sig hit är kollektivtrafiken.

  • Cala de la Barraca o Portitxol sticker ut eftersom det finns flera gamla fiskarehus i området. Dessa kallas för "barracas". Dessutom kan du här njuta av mycket vackra vyer. Utanför viken ligger Isla del Portichol som är en ö med mycket historia, där många arkeologiska fynd gjorts från romartiden. I denna vik kan du paddla kajak och ta dig runt ön Portichol, vandra eller bara njuta av havsbrisen och vattnet.

Utforska Jávea under din semester i Spanien

Jáveas utsiktsplatser “Ruta de los Miradores de Xábia”

Xábia betraktas som en kulturell attraktion, med femton utsiktsplatser där du kan njuta av fantastisk utsikt från höjderna. De så kallade Miradores de Jávea ligger mellan vackra naturlandskap och stränder. Bland dessa femton platser där du kan ägna dig åt fågelskådning, se gamla romerska byggnader, stränder, trädgårdar, gamla väderkvarnar och mycket mer.

Ett semesterhus med pool i Jávea, Costa Blanca

Att göra i Jávea

Förutom Ruta de los Miradores de Xábia kan du besöka naturparken Montgó. Här finns det vandringsleder för att upptäcka nya landskap och dess flora och fauna. Det går bra att ta med barnen. 

Vid det arkeologiska och etnologiska museet, som tar dig tillbaka till förr i tiden, kan du se målningar och olika objekt från kusten. Ta en vandring upp till Cabo de la Nao, längst till öster i provinsen Alicante där Nao fyr ligger. Detta kan du även göra tillsammans med din hund. Hos oss hittar du flera semesterbostäder i regionen Valencia som tillåter husdjur. Du kan också besöka Torre del Guerro, ett torn som är en symbolisk plats i Jávea.

Vattensport är en annan aktivitet som du kan ägna dig åt på semestern här. Dykning är en av de enastående sporterna i Jávea, då det marina naturreservatet i Cabo de San Antonio ligger här. Här kan du även paddla kajak.

Gastronomin i Jávea

Missa inte att äta paella när du är här. Precis som i resten av området i och runt Valencia är detta en typisk rätt för Costa Blanca. Man använder ett slags ris som finns just här, och färsk fisk från kusten.

Under din semestervistelse i en semesterbostad i Jávea vill vi även rekommendera ”La coca”, som bland annat innehåller tomat, peppar, lök, olja, salt och ett slags korv.

Använd vårt sökfilter för att hitta ditt nästa semesterhus eller semesterlägenhet att hyra inför din semester i Spanien. Hos oss finner du ett stort utbud vilket gör det lättare för dig som vill hyra hus på Costa Blanca. Om du har några frågor eller funderingar, så kan du hitta en hel del information på FAQ sidan men du är även välkommen att ringa till vår kundtjänst. 

Välkommen till NOVASOL för att hyra lägenhet eller hyra hus i Jávea!