Hyra hus i La Nucia

Cirka 10 km från Benidorm finner man La Nucia. En liten spansk stad en liten bit in mot landet, bara några få kilometer från Valencias kust och Costa Blanca. Det bor cirka 20 000 invånare här, med cirka hälften av dem fån andra länder än Spanien - många av dem skandinaver. Detta är ju dock inte så konstigt; för vem skulle inte vilja bo eller hyra boende på Costa Blanca, av alla ställen?  

I La Nucia är det alltid varmt och skönt, majoriteten av året. Därför vill många ofta hyra hus i La Nucia med pool. Och i en liten lugn bergsby som denna så finner man många trevliga ansikten, som mer än gärna säger god morgon och god kväll när man går förbi. För alla är välkomna till La Nucia!

Pool till boende i La Nucia

Sevärdheter och sport

Vid den äldre delen av staden, med en massa fina gränder som slingrar sig mellan husen, står det en kyrka från 1700-talet lite längre ut. Framför samma kyrka står det även ett stort stenkors, som tittar ut över dalen nedanför.

I staden finner du även ett gammalt tvätteri, som fortfarande står i bruk för den som vill ta sig en titt.  Mer av intresse i det gamla området finner du på utsiktsplatsen från det halvstora berget Monte Calvari, som tittar ner över dalen. Här kan man ta riktigt vackra foton att spara! 

Om man ska hyra hus i La Nucia så finns det även en chans att man anländer samtidigt som en viktig match, eller artist ska spela i stadens stora auditorium. Detta auditorium är så pass stort och fint att La Nucia år 2013 blev utsedd till ”European City of Sport”. Inte dåligt för en så liten stad, eller hur? I auditoriumet spelas det många matcher i allt från både tennis till fotboll, motocross och simning.

Solnedgång i La Nucia

En liten stad full av aktiviteter

Om du är en lite mer äventyrlig person så ska du inte behöva oroa dig, att hyra boende i La Nucia kommer även med fördelen att ha en massa roliga aktiviteter i närområdet. Ett tips kan till exempel vara att testa på paragliding och känna känslan av att glida ner längs dalar och berg, med vinden i håret. 

Ett annat alternativ är att hyra varsin Harley-motorcykel och åka runt längs dem slingriga bergen, med en alldeles otrolig utsikt. Ta motorcykeln ner mot Costa Blanca bara några kilometer bort, sola vid stranden och ta det lugnt. Kanske ett dop eller två? Låt bara fantasin sätta gränser när du vill hyra hus i La Nucia.

Boka ditt boende i La Nucia med NOVASOL

Lät denna underbara lilla stad i som ett intressant resmål? Vill du möjligtvis hyra hus i Valenciaregionen? Då har du kommit rätt. Vi på NOVASOL har över 50 år i branschen, och är idag en av Europas största förmedlare av stug- och semesterboenden. Vi erbjuder därför ett personligt och unikt utbud på vår hemsida, där varje hem har blivit besiktigat utav vår personal innan det lagts in i utbudet. Detta för att kunna försäkra om att din resa blir så bekväm som möjligt. Ta initiativet och res idag! Adios!