Hyra hus i Santa Pola

Den vackra kuststaden Santa Pola är ett populärt semestermål i Valencia, inte minst för att det nästan alltid känns som vår, med en genomsnittlig temperatur på cirka 18 grader året runt. Dessutom har Santa Pola en 13 km lång, vacker kustlinje. Hoppa i vattnet, koppla av med havsutsikt eller ta en uppfriskande promenad till avlägsna stränder längs med de markerade kustvägarna.

Allt detta och mer därtill har du nära ditt semesterhus. På de varma, behagliga kvällarna kan du också njuta av en promenad längs strandpromenaden på din semester.

Santa Pola vid havet i Spanien

Populära semesterhus i Santa Pola

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Santa Pola

Loading...

Semesterhus med pool i Santa Pola

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Santa Pola

Loading...

Njut av det maritima livet

Santa Pola är en livlig by, full av liv och verksamhet med fiske som största handelsindustri. Det betyder naturligtvis att du kan njuta av stadens vackra marina med sina moderna restauranger och imponerande båtar. 

Matälskare som hyr ett semesterhus i Valencia kommer att vara i himmelen här med mängden färsk och utsökt fisk och skaldjur till salu. Prova den klassiska spanska paellan, svart ris med bläckfisk och en fiskgryta. Eller prova på någon av de goda tapasrätterna, på så sätt kan ni smaka på flera olika rätter under en kväll! 

Du kan även se fiskarna komma in med fiskebåtarna och auktionera sin fångst i hamnen varje eftermiddag. Om fisken bär etiketten "Peix de Santa Pola" kan du vara säker på att de har fångats lokalt!

Strand i Santa Pola på Costa Blanca

Sevärdheter nära ditt semesterhus i Santa Pola

Santa Pola erbjuder många aktiviteter för dig som hyr en semesterbostad i området. Du kan besöka fästningen i stadens centrum, akvariet, temaparken "Pola Parken" eller ett av de många museerna, exempelvis museet om Santa Polas fiskehistoria. 

Om allt detta inte räcker för att hålla dig väl och grundligt underhållen när du bor i ett semesterhus i Santa Pola, så finns det också fiskmarknaden och en gatumarknad på måndagar och på lördagar. Dessutom, från hamnen kan du ta en båttur till den närliggande ön Tabarca, känd för sin fantastiska natur.

En dagsutflykt till Spaniens tredje största stad Valencia kan också låta sig göras från ett boende i Santa Pola. Det tar cirka två timmar med bil och ni är i framme i det mångsidiga Valencia. Strosa kring de mysiga gatorna i gamla stadsdelen, besök någon av stadens parker eller museum. Här finns det också en mängd fantastiska restauranger och caféer att besöka.

Havutsikt från boende i Santa Pola

Aktiv semester från semesterbostad

Santa Pola är mest känd för sin fiskeindustri och saltsjöar som producerar salt för väganvändning, men nyligen har det också blivit ett utmärkt resmål för vindsurfare. Förutom simning och andra strandaktiviteter finns det också en strålande vandrings- och cykelväg längs kusten, vilket gör Santa Pola till en passande destination för dem som vill tillbringa en aktiv semester. Om du gör resan längs rutten på sommaren kommer du att passera ett antal strandbarer längs vägen. 

Listan på saker att göra kommer inte ta slut under semestern i Santa Pola. Längs med Costa Blanca finns en lång rad semesterbostäder att välja mellan och i just Santa Pola finns det många fina alternativ. Här kan du både hyra hus och hyra lägenhet och många gånger nära havet. Se vårt utbud av semesterbostäder i Costa Blanca och övriga Spanien här på vår hemsida och boka ditt boende direkt online.