Hyra hus i Kastilien-La Mancha

Historiska sevärdheter i Castilla-La Mancha

Hyra hus i Kastilien-La Mancha

Vill du spendera din nästa semester i Spanien med ett semesterhus som bas, kan vi tipsa om våra boenden i Kastilien-La Mancha (Castilla-La Mancha på spanska). Denna del av Spaniens inland erbjuder allt ifrån härliga gastronomiska upplevelser till spännande kulturupplevelser. Här finner du allt från små pittoreska byar till större, spännande städer men även ett varierat och frodigt landskap. För att komma nära och uppleva Kastilien-La Mancha ’på riktigt’ är du välkommen att boka något av våra semesterhus och lägenheter i denna region på den Iberiska halvön. 

Samtliga semesterbostäder som finns i vårt utbud kan ses här på hemsidan och du bokar i vetskapen om att varje boende har besökts av våra egna medarbetare innan de tagits in för uthyrning. Med andra ord så äger eller bygger vi inga semesterbostäder själva vilket ger ett personligt, genuint och varierat utbud för dig att välja i. Passa på att redan nu klicka dig runt och hitta just din favorit för din nästa semester i Spanien. När du hittat det hus du vill hyra, kan du boka det direkt här online och sedan börja längta efter din nästa semester i Kastilien-La Mancha.

Populära semesterhus i Kastilien-La Mancha

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Kastilien-La Mancha

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Kastilien-La Mancha

Loading...

Spaniens tredje största region

Sett till ytan är Kastilien-La Mancha den tredje största regionen i Spanien med sina ungefär 79 000 km2. Befolkningsmässigt är regionen däremot längre ner på listan och faktiskt den mest glesbefolkade autonoma regionen i hela landet. Tidigare var området, tillsammans med provinsen Madrid, en del av vad som då kallades för Nya Kastilien som numera är uppdelad. 

Det centrala läget gör också att Kastilien-La Mancha gränsar till många andra regioner som – beroende på var du valt att hyra hus eller semesterlägenhet – kan vara utflyktsmål under din semester. I nordväst ligger Kastilien och León som är den ytmässigt största regionen i Spanien. Mellan Kastilien och León och Kastilien-La Mancha ligger regionen Madrid (Comunidad de Madrid) ’inklämd’ där naturligtvis huvidstaden är det stora besöksmålet. I nordöst finner du Aragonien som i sin tur gränsar mot Frankrike i norr. Rakt österut från Kastilien-La Mancha ligger Valencia med bland annat Alicante och Torrevieja. I sydväst ligger Murcia som är en omtyckt och varm destination att hyra semesterbostad. Västerut ligger Extremadura som i sin tur har Portugal som granne i väst. Sist men inte minst finner du Andalusien söderut som är den autonoma region i Spanien med flest invånare och också den näst största till ytan.

Upptäck Kastilien-La Mancha med semesterhus som bas

Spännande städer och sevärdheter

En fördel med att hyra hus eller semesterlägenhet i Spanien är att landet har gott om intressanta städer och mängder av spännande attraktioner i form av sevärdheter och aktiviteter. Även om närheten till huvudstaden Madrid kanske lockar så har städerna i Kastilien-La Mancha mycket att erbjuda sina besökare. Regionens huvudstad, Toledo, har till exempel gamla stan som återfinns på UNESCOs lista över världsarv. I Toledo, som ligger vid floden Tajo, kan du upptäcka historiska sevärdheter såsom bron Puente de Alcántara, strosa i mysiga kvarter i staden samt äta en bättre spansk måltid på någon av stadens många restauranger. 

I regionen ligger även Albacete som har ett stort utbud av historiska byggnader och sevärdheter. Exempel är katedralen Catedral de San Juan de Albacete, tjurringen Plaza de Toros de Albacete och passagen Pasaje de Lodares. I Albacete med omnejd finner du också många fina parker och trädgårdar men också muséer – såsom Museo Provincial de Albacete – och teatrar. 

På många platser i Kastilien-La Mancha kommer du  mötas av – förutom solrosor och väderkvarnar – påminnelser om Don Quixote. Boken från 1600-talet av Cervantes utspelar sig till stora delar i regionen och den kompletta titeln har översatts till Den snillrike riddaren Don Quijote av La Mancha.

Upptäck Spanien på nära håll

Hyr en semesterbostad i Kastilien-La Mancha

För att boka boende i Kastilien-La Mancha är du välkommen till oss på NOVASOL då vi kan erbjuda såväl semesterhus som semesterlägenheter i regionen. Välj det datum du önskar semestra så visas alla lediga semesterbostäder. Vi får också passa på att nämna att våra egna medarbetare i Spanien året om besöker nya semesterbostäder för uthyrning vilket gör att utbudet uppdateras löpnade. Har vi inte just din nästa semesterbostad idag, kan vi mycket väl ha den imorgon. 

I regel är våra semesterhus i Spanien ägda av privatpersoner och detta är den stora fördelen med att hyra hus för semestern. Du får ett unikt och varierat utbud att välja mellan samtidigt som dina semesterupplevelser blir mer personliga och unika. Du bokar samtidigt tryggt i vetskap om att vårt Trygghetspaket (se våra hyresvillkor för fullständig information) alltid ingår automatiskt i din bokning när du hyr boende direkt hos NOVASOL. Skulle du fundera på något eller vill ha hjälp med att hyra hus kan du alltid kontakta oss. Vår kundservice når du på såväl telefon som mail och våra duktiga medarbetare hjälper dig gärna med ditt boende inför din nästa semester i Spanien. 

Välkommen att hyra hus i Kastilien-La Mancha med oss på NOVASOL – uthyrning av semesterbostäder sedan 1968.