Stugor i Östergötland

Skogar och sjöar. Kuperat kulturlandskap och bördiga slätter. Slott och moderna städer, kanalliv och historiska monument – allt detta hittar du i Östergötland. Utöver våra övriga stugor i Sverige har vi gott om stugor i Östergötland och Närke för uthyrning!

Här finns också underbar skärgård som den i St Anna och Gryt och i skärgårdsområdet kring Vikbolandet finns otaliga hällristningar och forngravar. Södra delen av Östergötland är ett av Sveriges vattenrikaste och tillsammans med den storslagna naturen lockar den till friluftsliv av alla slag.

Sommarsemester i stugor i Östergötland

Populära semesterhus i Östergötland

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Östergötland

Loading...

Semesterhus med pool i Östergötland

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Östergötland

Loading...

Stugor i Östergötland

Kolmårdens djurpark strax utanför Norrköping är Europas största djurpark och en höjdpunkt för hela familjen. I närheten av Kolmården ligger också Sveriges äldsta glasbruk, Rejmyre där man kan få se hur glasblåsning går till. Ska du hyra stuga i Östergötland bör du heller inte missa Göta Kanal och dess slussar. I Medevi, nordens äldsta hälsobrunn ges under sommaren dagliga konserter. Gör gärna också ett besök vid klostren Vadstena och Vreta. Åk en resa bakåt i tiden till kulturreservatet Gamla Linköping – mycket att uppleva för både små och stora. Passa på att hyra stuga i Östergötland som utgångspunkt för en lyckad semester!

Hyr en stuga som utgångspunkt för Sverigesemestern

Stugor i Närke

Härliga lilla Närke! Närke är visserligen ett av våra mindre landskap och de flesta tror nog att det bara är platt. Men inom dess gränser ryms både slättområden och höjder såsom Tylöskog, Tiveden och Kilsbergen i väster. Mitt i Kilsbergens storslagna natur ligger Ånnaboda friluftsområde. Från utsiktsplatserna har man en vacker utsikt över Närkeslätten och här är det aktivitet året runt. Sommartid kan du till exempel vandra längs Bergslagsleden, bada fiska, eller ströva i skogen. På vintern finns här en komplett vintersportanläggning. Vi har gott om stugor i Närke!

Vid norra Vättern ligger skärgårdsidyllen Askersund. Här sjuder det av liv under sommaren, speciellt i hamnen. Strax söder om Askersund ligger det vackra slottet Stjernsund som är öppet för visning under sommarmånaderna.

När man ska hyra stuga i Närke bör man givetvis också besöka Örebro med slottsvandringar, Wadköping som är Örebros eget Skansen och vattentornet Svampen bara för att nämna några.

Boka boende i stuga för semestern

Går tankarna i att hyra stuga i Sverige är Östergötland en perfekt utgångspunkt för en lyckad semester! Hos oss på NOVASOL finner du ett brett och härligt utbud av just stugor i Östergötland och Närke. Du kan boka din stuga direkt här på vår hemsida genom att göra en sökning. Välj de kriterier som passar just dina behov så visas resultaten över lediga, bokningsbara stugor.