Stugor i Valdemarsvik

Att hyra stuga i Valdemarsvik med närheten till Skärgården kan ge dig en riktig härlig semester. Här hittar du både Gryts och Tjuts skärgårdar samt flera naturreservat. Möjligheterna är många för en tur på vattnet för att utforska öar. Här i Valdemarsvik med dess omnejd kan du bada och sola på nya platser varje dag av semestern. Kanske kommer du hyra en stuga Valdemarsvik vid havet.

Havet nära ett boende i Valdemarsvik

Populära semesterhus i Valdemarsvik

Loading...

Semesterhus med öppen spis i Valdemarsvik

Loading...

Semesterhus med panoramautsikt i Valdemarsvik

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Valdemarsvik

Loading...

Utforska skärgården

När du hyr boende i Valdemarsvik måste man passa på att utforska skärgården. Från Gryt avgår dagsturer till Harstena under sommaren. Turen tar ungefär en timme till havs. Under tiden passerar du vackra miljöer med kobbar och skär.

Väl framme kan du äta en bit mat på restaurangen. Efteråt kan du ta ett dopp och bara njuta av solens strålar. På vägen till Harstena passerar man även Ämtö där man också kan hoppa av och tillbringa dagen med bad och sol.

Sälsafari

Har du ännu inte varit på ett sälsafari är det nu som du ska passa på att åka iväg. Genom våra stugor i Valdemarsvik kan semestern bli riktigt händelserik både till havs och på land. Turen går längst ut till ytterskärgården under sommaren. Vid Sandsänkans sälskyddsområde finns hällar där sälar ofta ligger och gottar sig i solen.

Naturreservaten i området

Det finns flera naturreservat i området av Valdemarsvik. Här är några av dem som är värda ett besök:

  • 3 km från Gryts samhälle ligger naturreservatet Ekön med klapperstenstränder och populära badplatser. Här finns ett utsiktstorn med en underbar utsikt över Gryts skärgård, en av Sveriges mest örika skärgårdar. 

  • Torrö är ett annat naturreservat och består av ett fyrtiotal öar. Hit kan du ta dig via en bro från Åsvikelandet.

  • I södra delen av Östgötaskärgården ligger Åsvikelandets naturreservat. Detta område är ett vildmarksområde och här får skogen leva fritt.

Vandring vid både hav och skog

Du behöver inte hyra stuga i Valdemarsvik vid havet för att uppleva skärgården. Avstånden är korta och vill du vandra med havet vid din sida, testa vandringsleden som startar vid Åsvikelandets naturreservat. Turen är ca 15-20km lång. Här upplevs skärgårdsnaturen på verkligen nära håll. Passa på att ta ett dopp om vädret tillåter. Här finns även ett rikt fågelliv. 

Östgötaleden har en led som startar i Valdemarsvik och är 34 km lång. Du går genom Tryserums och Östra Eds till Åsviks säteri. Tar du denna tur passerar du bland annat en före detta koppargruva, men även Fogelviks borgruin.

Kul att veta om Valdemarsvik

- Valdemarsvik var världens telefontätaste samhälle år 1897- 1917 fick orten elektrisk gatubelysning- Staden har varit en stor transportshamn med 272 fartyg från utländska hamnar år 1931

Boka boende i Valdemarsvik idag

Genom att hyra hus i Valdemarsvik kan du själv bestämma hur semestern ska vara. Upptäck den fina skärgården med dess öar, bada vid olika vackra sandstränder eller vandra i den vackra naturen. Har du även en fyrbent familjemedlem kan du hyra stuga i Valdemarsvik med hund. Helt utan extra kostnad. En semester i Valdemarsvik kan bli er allra bästa semester någonsin.

Letar du efter fler stugor i området, kika här på våra stugor i Östergötland. Men vänta inte med att hyra stuga i Valdemarsvik! Välkomna att boka redan idag!