Stugor i Söderköping

En semester i Söderköping och dess områden i närheten kan inte annat än att bli en succé. Här finns allt ni önskar!

Många av våra stugor i Söderköping med omnejd ligger nära den fantastiska skärgården. Staden är en charmig småstadsidyll med en historisk stadsdel från medeltiden. Här finns även vackra naturupplevelser i form av Östgötaleden och Ramunderberget.

Stugor Söderköping

Populära semesterhus i Söderköping

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Söderköping

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Söderköping

Loading...

Söderköpings tre skärgårdar

En bit utanför Söderköping ligger Östgötaskärgården som består av tre skärgårdar med namnen Sankt Annas skärgård, Arkösund och Gryts skärgård. Genom att hyra stuga i Söderköping vid havet kan ni lätt ta er till en av dessa tre skärgårdar.

Men även från ett boende i Söderköping som ligger en bit bort från havet, är det lätt att ta sig till skärgården. Då kan ni tillsammans få en fantastiskt dag med att exempelvis paddla havskajak, åka på sälsafari eller bara bada och sola.

Utanför skärgården ligger många öar, flera med naturreservat. Under sommaren går det färjor till vissa av öarna. Du kan även åka färja mellan öarna, så ett tips är att ”båtluffa” mellan öarna. Genom att hyra stuga i Söderköping kan ni enkelt ta er ut i skärgården vid flera tillfällen under vistelsen. Ni kommer inte tröttna på de vackra platser som finns i skärgården.

Göta kanal - En del av Söderköping anda

På sommaren har Söderköping en livlig hamn längsmed Göta Kanal. Mysig hamn som sjuder av liv på sommaren. Här finns både restauranger, caféer och sommarbutiker vid vattnet. Här kan ni även ta dagsturer ut på kanalen och uppleva den på riktigt!

Göta Kanal är 190 km lång och byggnationen startade 1810 och stod klar år 1832. Kanalen har totalt 58 slussar och 87 km är grävd kanal. Göta Kanal är en av Sverige största byggprojekt.

Upplev naturen genom att vandra på Östgötaleden

Längs utmed Östgötaleden finns en underbar och varierande natur. Allt från djupa skogar, till skärgård och slättlandskap. Lederna har olika långa sträckor, karaktärer och svårigheter. Med ett boende i Söderköping har du totalt 255 leder över hela Östergötland!

Flera av dem startar i närheten av Söderköping. Har får även en fyrbent familjemedlem en skön semester, så passa på att hyra stuga i Söderköping med hund. Hos NOVASOL finns mängder av semesterboenden där hunden är välkommen helt utan kostnad.

Blicka ut över staden från Ramunderberget

Ramunderberget är ca. 70 meter högt och ligger norr om Söderköpings stad. Från höjden kan ni blicka ut över staden. Vid fint väder så packa ner filt och gå på picknick för att njuta av utsikten från berget och se utöver staden. Här finns även motionsspår och sportanläggningar. Helt klart värt ett besök.

Från Söderköping är det inte långt till Kolmården

Från våra stugor i Söderköping är det heller speciellt långt till Kolmården, djurparken där ni även hittar Bamses värld. Här kan ni bland annat träffa djur som giraffer, noshörningar, lejon och gorillor. En härlig djurpark där djuren strövar omkring i fina miljöer.

I Bamses värld finns många åkattraktioner för olika åldrar. Så passa på när ni semestrar i en stuga nära Söderköping att besöka Kolmården. Här får ni både en djurpark och en äventyrspark på en och samma gång!

Boka din stuga i Söderköping

Upplev en semester vid vatten på bästa sätt genom att hyra stuga i Söderköping. 

På NOVASOL besöker vi varje enskild semesterbostad och går igenom den grundligt innan vi tar in den i vårt sortiment, vilket bidrar till att skapa trygghet hos våra kunder.Vi har stugor och semesterboenden i hela 19 länder i Europa och runtom i Sverige.

På NOVASOL tror vi att god och säker service är nyckeln till oförglömliga semesterupplevelser. Det är därför vi är med dig på hela resan - både före, under och efter - så att ni alltid är i säkra händer när ni hyr stuga i Söderköping med omnejd hos NOVASOL.

När ni har bestämt er för en av våra stugor i Söderköping kan ni enkelt genomföra en bokning på vår hemsida eller via telefon.

Vill du hitta fler stugor i området runt Söderköping, kan du kika på våra alternativ för att hyra boende i Östergötland.

Välkommen!