Stugor i Vadstena

Orten Vadstena ligger helt underbart belägget vid Sveriges djupaste sjö; Vättern. Våra stugor i Vadstena lockar till en härlig semester med både fina sandstränder, kultur och naturupplevelser. Här finns flera bra badplatser, ett naturreservat med mängder av fågelarter och här är såklart Vadstena kloster belägget.

Alternativ för att hyra stuga i Vadstena

Sol och badsemester i Vadstena

Att hyra stuga i Vadstena vid sjö är perfekt utgångsläge för en härlig sommarsemester med bad och solsken. Består din familj även av en fyrbent vän, kan du hyra stuga med hund utan extra kostnad. Packa badkläderna och picknickkorgen för det finns en hel del badplatser att besöka, här är några av dem: 

Järnevid badet: Fin sandstrand med badbrygga. Perfekt för familjer under en het sommardag

Tycklinge badet: En mindre sandstrand som är långgrund och passar perfekt för små barn. En del av stranden får hundar lov att bada. 

Bårstadbadet: En liten fin sandstrand med badbrygga som ligger norr om Borghamn

Sjö nära boende i Vadstena

Naturupplevelser med vacker natur och fågelarter

Naturreservatet Tåkern ligger i Ödeshög. Är du intresserad av fåglar är detta platsen att besöka. Genom att hyra stuga i Vadstena med omnejd kan du få se flera olika fågelarter när de besöker Tåkern. Hittills har 278 olika fågelarter setts vid sjön. Denna plats är Nordeuropas största vassområde med en yta på 2400 fotbollsplaner. 

Ett annat utflyktsmål när du hyr boende i Vadstena med omnejd är Omberg. I Omberg kan du uppleva  Sveriges skogar som har flest arter och många sällsynta miljöer. Här finns både trolska granskogar, fina bokskogar, orkidéer och jätteekar. Från Hjässan som är Ombergs högsta punkt, kan du njuta av en vacker utsikt. Kul för både stora och små. I detta område finns vandringsleder med rastplatser och andra friluftsaktiviteter.

Tips på bra cykelleder i närheten

Brukar du packa med dig cykeln på semestern? Då är Vadstena med omnejd en bra plats för en härlig semester på cykel. Våra stugor i Vadstena är ett perfekt sätt att semestra med cykel, men ändå ha en fast punkt att komma hem till. Här finns många bra cykelleder i varierande sträckor. Ett bra tips är dessa:

  • Nässjarunda 25 km

  • Granbyrunda 17 km

  • Strårunda 13 km

  • Hagebyhögarrunda 18 km

  • Tåkern runt 42,1 km

  • Omberg runt 25,5 km

Missa inte Vadstena kloster

Du kan inte hyra stuga i Vadstena utan att besöka Vadstena kloster. Klostret som gjort Vadstena känt över hela Sverige. Klostret invigdes redan 1384 och blev direkt ett mål för pilgrimer. I klosterområdet finns många sevärdheter. Du kan bland annat besöka både Kungapalatset, Klosterkyrkan och Sancta Birgittas klostermuseum.

Boka boende i Vadstena med NOVASOL

Genom att boka boende i Vadstena med NOVASOL kommer du att upptäcka att det finns många fördelar och en stor trygghet att välja oss. Vi lovar inte bara en trygg semester utan även en upplevelse du kommer minnas länge. För våra semesterboenden ska leva upp till den kvalitén vi utlovar, så har vi besökt alla våra semesterboenden. Dessutom ingår det alltid en trygghetsförsäkring när du hyr ett boende i Vadstena med omnejd hos oss. Vill du hitta fler stugor runt Vadstena, kan du kika här på våra stugor i Östergötland. Välkommen att boka din drömsemester redan idag!