Stugor i Gävleborg

Djupa skogar och spegelblanka sjöar, spännande djur och fängslande museer - genom att hyra stuga i Gävleborg får du alla ingredienser till en skön semester. Här på vår hemsida hittar du flera fina stugor i länet, det är bara att välja och vraka!

Vackra Gävleborgs län är belägen i norra Sverige. Länet består av en del av Gästrikland, en bit av Hälsingland och en mindre del av Dalarna. Är du intresserad av att hyra stuga här så finns många vackra stugor omkring Bollnäs, Gävle och Hudiksvall. Gävleborg är berömt för sin vackra natur med vackra skogar, klara sjöar och den mysiga skärgården utanför Gävle.

Hyr stuga i Gävleborg för nästa semester

Populära semesterhus i Gävleborg

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Gävleborg

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Gävleborg

Loading...

Varför hyra stuga i Gävleborg?

Så vad kan man uppleva i Gävleborg? Mycket finns att nämna men här är några exempel: 

  • Vacker natur med såväl skog och sjö som hav och skärgård.

  • Städer som t.ex. Gävle och Hudiksvall med allt deras utbud

  • Världskulturarv i form av Hälsingegårdar

  • Sommaraktiviteter såsom cykling downhill och golf

  • Vinteraktiviteter såsom utförsåkning och längd

Upplev Järvsö i Gävleborgs län

En naturnära semester

Tänk att vakna upp i en av alla härliga stugor i Gävleborg, äta frukost i trädgården och njuta av stillheten. Lyssna på fågelsången, läs en god bok i skuggan och ta med barnen till skogen för att plocka smultron, blåbär, hallon eller svamp. Att hyra stuga här öppnar även möjligheten för många aktiviteter som att vandra, cykla, fiska, paddla, bada eller spela golf.

En plats att besöka för en aktiv semester i natursköna omgivningar är Järvsö i Ljusdals kommun. På vintern kan du här uppleva Järvsöbacken och Harsa medan du på sommaren finner fantastiska möjligheter om du är cykelentusiast. Här finner du allt från avkopplande leder att cykla på och uppleva naturen, till utmärkta banor för downhill. I Järvsö Bergscykel Park finns allt du kan önska dig och har du inte cykel med dig, finns det möjlighet till att hyra.

Stugor i Kuggören, Hudiksvall

Gävleborgs resmål

Gävleborg har något för alla. Genom att hyra stuga i Gävleborg får du både uppleva natur och stadsliv. Ta till exempel en tur in till Gävle för att ströva omkring i den gamla stadskärnan, shoppa, gå på kafé och besöka spännande museer som Fängelsemuseet eller Sveriges Järnvägsmuseum. Passa även på att åka ut i Gävles skärgård för att besöka den pittoreska Limön med sina fina badplatser.

Även barnen får en rolig semester i Gävleborg. I Gävle finns till exempel Furuviksparken med djur, karuseller och konserter. I trakten finns även några älgparker där hela familjen får lära känna skogens konung.

Tar du dig istället till Hudiksvall, kan du i kommunen uppleva såväl natur som aktivitetsmöjligheter. Här finns museum, äventyrsland, men även världskulturarv. Vid Hälsingegårdarna finner du ett kulturarv som är unikt i sitt slag med sin samling av gårdar och dekorerade rum.

Med hund på semester i Gävleborg

Får hunden följa med?

Många gäster som väljer att hyra stuga i Sverige reser också med sin fyrbenta vän. Detta då en stuga många gånger möjliggör för att också hunden kan njuta av semestern. 

Likt övriga Sverige har vi flera stugor i Gävleborg till vilka du kan ta med hund. Du finner dem här på hemsidan genom att klicka i husdjur i ditt resesällskap. Då visas alla semesterbostäder i valt område som du kan ta med hund till. 

Hos NOVASOL, får hunden följa med utan extra kostnad. Detta så länge det uppfyller stugans maxantal av husdjur. Har du fler hundar? Kontakta oss så hjälper vi til med en förfrågan. Oftast går det bra men vi behöver först ha ett godkännande från husägaren.

Här bokar du stuga i Gävleborg

NOVASOL har funnits sedan slutet på 60-talet och har i dag ett unikt utbud stugor i Sverige. Tack vare vår långa erfarenhet, kan vi erbjuda stuguthyrning i Gävleborg med allt från enkla röda stugor i skogen, till exklusiva hus som är belägna precis vid vattnet. Många stugor ligger just nära sjö och oftast finns tillgång till egen båt. Perfekt för att njuta av en avkopplande semester med nära till vatten. 

Här på hemsidan kan du hyra stuga i Gävleborg och via våra sökkriterier kan du söka efter stugor som till exempel har bastu eller braskamin. Du klickar i de val som är viktiga för just dig. kanske är ni ett större sällskap som t.ex. 10 personer eller fler? Välj hur många ni är så visas alla lediga stugor som kan ta emot antalet personer. Genom att välja datum för ankomst och avresa, kan du enkelt se vilka stugor som fortfarande är lediga när du vill semestra.

Du bokar tryggt i vetskap om att alla våra semesterbostäder har besökts av våra personal innan uthyrningen börjar. Vårt Trygghetspaket med bland annat bästa pris-garanti och avbeställningsskydd inkluderas automatiskt i den bokning. Se våra Hyresvillkor för fler fördelar och mer information.

Välkommen till NOVASOL när du letar efter stuguthyrning i Gävleborg!