Stugor i Hudiksvall

Genom att hyra stuga i Hudiksvall i Hälsingland, som ligger vackert beläget vid ostkusten, finns alla förutsättningar för en trevlig semester. Staden kallas för Glada Hudvik i folkmun och är känt för sin gästfrihet. Utöver stadens trevliga atmosfär, har Hudiksvall massa att erbjuda. Upplev bland annat fantastisk skärgård, kultur och där du även har möjligheten att fiska strömming – på kajen mitt i stan!

Varmt välkommen att upptäcka Hudiksvall genom att hyra stuga hos oss på NOVASOL.

Stugor vid havet nära Hudiksvall

Säregen natur

När du ska hyra stuga i Hudiksvall med omnejd hos oss på NOVASOL, har du i regel nära till havet, skön natur och fin shopping. Hudiksvall erbjuder vacker skärgård som har både många badplatser och fiskeställen. 

Hudiksvall och dess omgivningar har en slående natur med gamla skogar, blånande berg och ligger i anslutning till havet. Naturomgivningarna är varierande och bjuder på allt från grottor och klapperstensfält till hasselbusksområden och djupa vackra skogar. De naturreservat som finns i närheten av Hudiksvall eftersträvar att bevara den säregna naturen och många vandringsstråk finns för den som vill upptäcka detta. En av dem är Hornlandet Ekopark, som ligger cirka två mil öster om Hudiksvall. Parken lockar många besökare årligen bland annat för dess vita sandstränder.

Stuga vid vatten i Hudiksvall

Strömmingsfiske och kultur

Förutom sin enastående natur är Hudiksvall känt för att man kan fiska strömming mitt i centrum på stans kaj. Bästa perioden är under försommaren med start från maj och lockar folk från hela landet. Det sägs nämligen att strömningarna nappar på allt. Är man fiskeintresserad men vill komma bort från stadsbullret, finns många fiskemöjligheter där du kan välja mellan att fiska i havet eller i sjö. 

Utöver fin natur och goda fiskeförutsättningar är det även en mysig stad att endast strosa omkring i. I stadskärnan finns det trevlig shopping och passa gärna på att njuta av en fika eller lunch på en stadens alla fika- och restaurangställen. Om du ska hyra stuga i Hudiksvall med familjen är Mulle Mecks äventyrsland värt ett besök. Under besöket får barnen kliva in i Mulle Mecks världs och chansen att ta en tur med flygplanet.

Ta även tillfället i akt och besök Hälsinglands Museum, beläget mitt i Hudiksvall. Då har du chansen att få ta del av kulturhistoriska - och konsutställningar som berör både vår samtid och historia på olika vis. 

När du hyr stuga i området har du också den fantastiska möjligheten att upptäcka världskulturarvet Hälsingegårdarna som är belägna runt omkring i Hälsingland. De sju gårdarna utgör exempel på en unik samling av mer än 1000 gårdar och ungefär 400 dekorerade rum. De dekorerade rum saknar motsvarighet i världen. Världskulturarvet kan du få ta del av när du hyr stugor hos oss på NOVASOL.

Boka stugor i Hudiksvall hos oss på NOVASOL

NOVASOL har över lång erfarenhet när det kommer till stuguthyrning i Gävleborgs län och kan idag erbjuda ett härligt utbud av stugor ibland annat Hudiksvall med omnejd. För att kunna erbjuda er stugor av hög kvalitet i området, besöker vi alltid varje stuga först för att kunna säkerställa kvalitén och att informationen du finner på vår hemsida är korrekt. 

Värt att veta när du gör en bokning hos oss på NOVASOL stugförmedling är att vårt Trygghetspaket ingår. Trygghetspaketet innebär att du har möjligheten att avboka din resa om du skulle bli plötsligt sjuk eller förlora jobbet och till följd bli arbetslös vilket gör att du inte längre kan resa. Se detaljer i våra Hyresvillkor. Gör gärna en sökning på vår hemsida för att hitta den stuga i Hudikvall med omnejd som passar just dig.

Välkommen till NOVASOL och våra stugor i Hudiksvall!