Stugor i Gävle

Välkommen att hyra stuga i Gävle med omnejd! Ett underbart skog- och sjöområde, fyllt med naturligt vacker fauna. Gävle är utan tvekan en utav Sveriges charmigaste områden, och en väldigt mysig stad med många kulturrika sevärdheter.

I hela Gävle kommun bor det lite över 100 000 personer, så det är långt ifrån en småstad. Men det är inte riktigt en storstad heller, det är något där emellan. Det är en bekväm stad, utan allt för stressiga gator eller trafikanter. Många gamla stugor byggdes här för länge sedan, och vissa står fortfarande kvar, om man kikar efter. Så om du vill hyra stuga i Gävle, kan det eventuellt vara så att den stuga du bor i ha en lång historia bakom sig.

Om du vill hyra stuga i Gävle är du välkommen att se vårt utbud här på hemsidan. Här visar vi alla stugor som fortfarande har lediga perioder kvar att boka.

Ferienhäuser Gästrikland

Populära semesterhus i Gävle

Loading...

En historisk stad

Gävle namngavs som stad redan vid 1413, så staden har några år på nacken, och har varit med om mycket. På grund av detta så finns det därför väldigt mycket att se i staden historiskt sett, så som gamla fort, tegelbyggnader och stugor.

Den gamla delen av Gävles stad är ett väldigt charmigt resmål att besöka när man befinner sig här. Små röda förorter med kullerstens vägar som korsar mellan kvarteren, med små söta fik och butiker som rullar förbi då och då. Definitivt ett ställe som måste upplevas med egna ögon om man ska hyra stuga i Gävle. 

Utöver gamle staden så finns det även ett handtal trevlig museum i trakterna som man borde utforska, så som Sveriges Fängelsemuseum, Järnvägsmuseet och Länsmuseet. Ett tips är det förstnämnda, en unik upplevelse där du får utforska ett gammalt fängelse och se hur fängelselivet såg ut för brottslingar förr i tiden, med vaxdockor utspridda i olika celler som rekvisita. En väldigt intressant sevärdhet.

Frid och fröjd i naturen

Om det är naturen som lockar i denna vackra tätort så ska du definitivt besöka Boulognerskogen, Gävles stadspark. En otroligt mysig och fridfull park, mitt i centrum. Ska du dock hyra stuga i Gävle så är nästan hela utbudet placerat i vackra skogs- och sjöområden, med fokus på friluftsliv och fiske. Många av stugorna är traditionellt röda med vita detaljer, med en modern twist inredningsvist – för enkelhetens skull.   

Det finns mängder av inlandssjöar och vattendrag att fiska i om man ska hyra stuga i Gävleborg med en båt. Kanske fiskelyckan kommer till dig här? Sånt vet man ju aldrig om man inte först testar, dessutom. Vill du annars hyra stuga i Gävle med hund så finns det ett antal hus som kan ta emot upp emot två hundar med. Vår små pälsvänner måste ju med trots allt.

Upptäck Gävle med NOVASOL

Vill du också upptäcka stuglivet i Gävle? På NOVASOL har vi ett unikt och personligt utbud av stugor i Gävleborg att välja mellan, för både små och stora sällskap. Men varför ska du välja just välja NOVASOL? 

Vi har är idag en av Europas största förmedlare av stugor och semesterhus, med över hela 50 år i branschen, dessutom. Därför så vill vi lägga fokus på att din resa blir så bra som möjligt, så att du kan få minnen för livet. Varje bokning är därför berättigat med vårt Trygghetspaket, vilket bland annat inkluderar ett avbokningsskydd och en bästa pris garanti. Välkommen till NOVASOL!