Stugor i Älvdalen

Semester i Dalarna – sommar som vinter! Välkommen att hyra stuga i Älvdalen tillsammans med oss på NOVASOL.

Att hyra stuga i Älvdalen och Dalarna är perfekt för er som letar efter en semester nära natur och vackra vyer. Älvdalen är centralort i Älvdalens kommun och belägen vid Österdalälven.

Från Älvdalen har ni nära till bad, skidåkning och vandring. Ett perfekt resmål för er som vill ha en semester nära bländande vacker natur och vackra landskap. I Älvriket har lokalmålet, älvdalskan, levt kvar och området har lärt vidare sina traditioner i hundratals år från generation till generation.

Upplev kultur och natur i detta fantastiska område. Ta med familjen eller vännerna till en av våra stugor i Älvdalen.

En av flera stugor i Älvdalen för uthyrning

Populära semesterhus i Älvdalen

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Älvdalen

Loading...

Semesterhus med öppen spis i Älvdalen

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Älvdalen

Loading...

Upptäck Älvdalen

I Dalarna står naturen i centrum och här kan ni upptäcka den på bästa sätt. Det finns något för alla i semestersällskapet. Ni hittar ett flertal fantastiska vandringsleder och stigar som tar dig runt de vackra landskapet i de djupa Älvdalsskogarna.

Missa inte Vasaloppsleden som är en vandring på cirka tre mil som sträcker sig mellan Risberg, Evertsberg och Oxberg. Längs med vägen finns flera sevärdheter och vackra vyer.

För den fiskesugne finns det gott om fiskevatten i Älvdalen med omnejd. Både under sommaren och vintern. Genom skog och dalar tar sig Österdalälven fram och erbjuder fiske direkt från älvkanten. Sök dig till närmaste skogstjärn för fantastiska möjligheter att kunna flugfiske.

Området är mycket omväxlande och erbjuder förutom Österdalälven också stora fjärdar och mer lugnare vatten. Båtuthyrning finns tillgängligt på flera ställen i Älvriket om det inte ingår båt i stugan som ni har tänkt er att hyra.

Överlag finns det gott om möjligheter för er som vill uppleva en semester nära sjö och vatten. Ska du fiska så kom också alltid ihåg att kontrollera vilka regler och förutsättningar som gäller för respektive vatten innan du kastar ut.

Vintersemester i Älvdalen

Så fort snön har lagt sig tillrätta under vintrarna i Älvdalen tas snöskotrarna fram. Vill man upptäcka vinter-vyerna på ett mer annorlunda sätt finns det hundspanns-utflykter eller snöskoter att hyra.

Längdskidor och utförsåkning är religion i området och här finns många spår som tidigt på säsongen förbereds och underhålls flitigt av älvdalingarna. Det är nästintill religion i detta område.

Men se upp - många fastnar fort för denna fantastiska sport och det dröjer ofta inte särskilt lång tid tills du sitter där med ett startnummer till nästa års Vasalopp.

Vill ni ha en riktig skiddag för hela familjen på semestern så finns Idre Fjäll cirka en och en halvtimmes bilfärd bort. Här erbjuds skidåkning och utförsåkning för alla åldrar. Att hyra stuga i Dalarna under vintern är en härlig upplevelse.

Utbud och service

I närheten av våra stugor i Älvdalen finns det affärer och butiker för lite shopping under semestern. Också de de små typiska fäbodarna som kommer till liv under sommaren. Även dagligvaruhandel som täcker de största behoven under semestern finns att tillgå.

Ett litet utbud av caféer och restauranger finns också om man vill njuta av sommarkvällarna i byn under semestern.

Flertalet badplatser finns att tillgå i området för den badsugne och om vädret råkar vara sämre kan ni ta er till Älvdalens Sim- och Ishall.

Välkommen att hyra stuga i Älvdalen

På NOVASOL besöker vi varje enskild semesterbostad och går igenom den grundligt innan vi tar in den i vårt sortiment, vilket bidrar till att skapa trygghet hos våra kunder.Vi har stugor och semesterboenden i hela 19 länder i Europa och runtom i Sverige.

Glöm inte bort att kika bland alla våra stugor och semesterboenden i Dalarna, du hittar dem här!

På NOVASOL tror vi att god och säker service är nyckeln till oförglömliga semesterupplevelser.

Det är därför vi är med er på hela resan - både före, under och efter - så att ni alltid är i säkra händer när ni hyr stuga i Älvdalen med omnejd hos NOVASOL.

Välkommen!