Stugor i Storbo

Varmt välkommen att hyra stuga i Storbo för din nästa semester i Dalarna. Här bor du i vackra omgivningar där naturen och Storbosjön bjuder in till en genuin och minnesrik semester. Storbos läge med närhet till väg 70 och den norska gränsen gör att du också kan uppleva andra destinationer under din vistelse här. Ta en tur västerut till grannlandet, eller en kortare biltur österut till Idre. Med en stuga i Storbo kan du planlägga semestern så som du vill ha den. 

Våra stugor och semesterlägenheter i Storbo - som har lediga perioder kvar att boka – finner du här på vår webplats. Du kan boka ditt boende i Storbo och övriga Dalarna direkt här online. Självklart kan du också ringa till oss om du har några frågor, eller önskar hjälp med att genomföra din bokning. Du bokar tryggt i vetskap om att NOVASOL har arbetat med stuguthyrning sedan 1968 och att vårt trygghetspaket ingår automatiskt i din bokning – välkommen!

Sjö nära stugor i Storbo

En semester vid Storbosjön

Bland våra stugor i Dalarna finner du bland annat våra boenden i Storbo. Lilla Storbo är vackert beläget vid Storbosjön som bara i sig bjuder in till härliga semesterupplevelser. Denn sjö i Älvdalens kommun bjuder in till såväl bad som fiske. 

Oavsett om du vill ha en avkopplande semester vid sjön eller en mer aktiv semester i Dalarna, kan en stuga i Storbo vara en utmärkt utgångspunkt. Den aktive finner här nämligen möjlighet till äventyr genom snöskotersafari. Är du här under vinter, kan du boka in hela resesällskapet på en spännande tur med snöskoter. I området finns över 1500 kilometer med snöskoterleder – perfekt för ett riktigt vinteräventyr!

Tack vare väg 70, når du det större Idre på knappt 30 minuter med bil (ca 30 km). Inne i Idre finner du bland annat matbutiker och annan service. Under vintern är ju också populära Idre fjäll ett omtyckt besöksmål för den som vill åka skidor. Både alpint och på längden. I närområdet kring din stuga i Storbo, finner du även andra mindre besöksmål såsom Flötningen, Drevdagen, Strömshögen och Söräng.

Ta en tur över gränsen

Närheten till den norska gränsen är även det en anledning till att hyra stuga i Storbo. Efter en biltur via Flötningen och längs med Vurrusjöen, når du till exempel norska Drevsjö. Inte mer än 15 kilometer bort det vill säga drygt 15 minuter med bil. Tar du dig därefter söderut, når du kända Trysil. Detta mindre än 90 kilometer bilvägen från Storbo.

Vill du hellre stanna i Sverige, kan du besöka Fulufjällets nationalpark. Vid Fulufjället finner du bland annat Sveriges högsta vatten fall på 93 meter – Njupeskär.

Boka boende i Storbo

Sedan 1968 har vi på NOVASOL arbetat med stugförmedling. Idag kan vi erbjuda ett gediget utbud av kvalitetssäkrade stugor för uthyrning. Med kvalitetssäkrat menar vi att varje stuga och lägenhet har besökts innan den gjorts tillgänglig för uthyrning hos oss. Detta som en trygghet för dig som till exempel vill hyra stuga i Dalarna för semestern

Boka ditt boende i Storbo med omnejd hos oss på NOVASOL. Kom ihåg att först till kvarn gäller så vänta inte för länge om du hittat ett boende som passar just dig. Välkommen att hitta din favorit i utbudet av stugor i Storbo.