Stugor Sälen

Hyr stuga i Sälen till din nästa semester! De flesta vet säkert redan att Sälen är ett populärt resmål och även startplats för Vasaloppet. Här finns mjuka fjäll, älvar, sjöar med ädelfisk och en storslagen natur. Sälen har det mesta för dig som har krav på en semester med många roliga aktiviteter utomhus.

Hit kan du åka vare sig det är vinter, sommar, vår eller höst. Vi erbjuder en mängd olika semesterboenden såsom sommarstugor och fjällstugor i denna fantastiska miljö.

Det finns något att upptäcka under hela året. Med våra stugor i Sälen kan du på ett avslappnat och skönt sätt upptäcka mer vad området har att erbjuda. Utan någon stress och på absolut bästa sätt. Ni har stugan som central del där ni kan slappna av och äta gott tillsammans.

Sälen räknas dessutom som Sveriges populäraste skidort och är perfekt för hela familjen. Sälenfjällen är faktiskt det största alpina området i norra Europa. Här finns allt från gröna backar till avancerade svarta pister. Det är på så vis väldigt tillgängligt för hela familjen med en stuga i Sälen som bas för skidsemestern.

Under sommaren finns det fantastiska stigar och leder att bege sig ut på. Vandring har blivit ett stort nöje och att vandra i Sälen är något väldigt speciellt under sommartid.

Stugor sälen

Populära semesterhus i Sälen

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Sälen

Loading...

Semesterhus med bastu i Sälen

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Sälen

Loading...

Stugor i Sälen både till skidsemestern och sommaren

De flesta förknippar nog säkerligen stugor i Sälen med en skidsemester. Men nu är det fler och fler som upptäcker att en sommarsemester här också är ett lockande alternativ.

Här kan du vandra på markerade leder i en fantastisk fjällmiljö. Testa till exempel att vandra i de anrika Vasalopps spåren. Eller varför inte spendera några timmar med att vandra upp för kläppen berget? Ta med en ordentlig matsäck och ett gott humör så kan det inte bli annat än succé!

Kanske är du en av de som ger sig på att genomföra det anrika Vasaloppet till fots? Ultravasan som loppet heter sker under Vasaloppets sommarvecka och växer sig större för varje år. Loppet är internationellt erkänt inom sin genre och görs på historisk Vasalopps-mark.

Innan och efter tävlingen kan ni gott behöva några dagar att ta det lugnt på och då är det perfekt att boka en stuga i Sälen inför Vasaloppets sommarvecka.

Cykla mountainbike i vacker fjällmiljö

Det finns också stora möjligheter med att upptäcka fjällnaturen via cykelsadeln. Mountainbike och cykling har blivit en jättestor grej uppe i fjällen under sommarmånaderna.

Det finns speciella banor som är byggda både för dig som är nybörjare och för dig som är lite mer avancerad. Visa liftar är öppna speciellt för dig och din cykel. 

Boka en guide som kan visa er runt på cykelsadeln och ge tips på perfekta platser ni kan köra på. Testa cykla upp hela vägen för en skidbacke till exempel. Kör på olika spår under dagarna och vila ut med grill och annat när ni kommer hem till er stuga i Sälen.

Har du prövat att paddla kanot? Möjligheten finns i Görälven där du sakta kan glida fram och njuta av tystheten och vildmarken.

I slutet av sommaren kommer alla bären, så passa på att plocka hallon, blåbär, lingon och hjortron och så förstås skogens guld – kantarellerna!

Att hyra stuga i Sälen ger dig möjligheten till en mycket äventyrlig och mångsidig semester.

Fiske i Sälenområdet

Fiske är en stor ting i Dalarna och speciellt i området runt sälen. Runt både kläppen och stöten kan ni bland annat fiska efter Öring och Regnbågslax med mycket mera.

Det finns möjlighet att hyra all utrustning ni behöver. Det är en perfekt utflykt med familjen. Så kommer ni ifrån stugan i några timmar och kan glada återvända med lite fisk om ni har tur. 

Var noga med att se över vart ni köper fiskekort och var kortet gäller. Detta kan oftast göra på ett flertal ställen i Sälenområdet eller kontakta turistbyrån för mer information.

Välkommen att hyra stuga i Sälen med NOVASOL

Vi erbjuder flera fjällstugor och sommarstugor i området kring Sälen och i fantastiska Dalarna.

Vi besöker varje enskild semesterbostad och går igenom den innan vi tar in den i vårt sortiment, vilket bidrar till att skapa trygghet hos våra kunder.

Glöm inte bort att kika bland alla våra stugor och semesterboenden i Dalarna, du hittar dem här!

På NOVASOL tror vi att god och säker service är nyckeln till oförglömliga semesterupplevelser.

Det är därför vi är med dig på hela resan - både före, under och efter - så att du alltid är i säkra händer när du bokar en stuga i Sälen med NOVASOL.

När ni har bestämt er för en av våra stugor i Sälen kan ni enkelt genomföra en bokning på vår hemsida eller via telefon.

Välkommen!