Stugor i Orsa

Funderar du på att hyra stuga i Orsa för din nästa semester i Dalarna? Då är du välkommen att se vårt utbud av stugor och semesterlägenheter här hos oss på NOVASOL.

Här på hemsidan visas samtliga semesterbostäder i Orsa som fortfarande har lediga perioder kvar att boka. Löpande under året tillkommer dessutom nya stugor som uthyres i Dalarna.

Välkommen att hyra stuga i Orsa med omnejd direkt här på vår hemsida. Du är självklart även välkommen att boka – eller ställa frågor – genom att ringa till vår gästservice. Vi hjälper dig gärna med de frågor du har om våra stugor i Orsa.

Utsikt över sjö i Orsa, Dalarna

Populära semesterhus i Orsa

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Orsa

Loading...

Upptäck Orsa

Kommunen Orsa delar namn med tätorten och ligger vid Orsasjön i Dalarna. För många är nog namnet bekant i musiksammanhang på grund av Orsa Spelmän och Kalle Moreaus.

I kommunen ligger även Skattungbyn. På grund av sitt läge kan du här uppleva fantastisk utsikt över naturen och skogarna mot Orsa finnmark

Cirka 25 kilometer norr om orten ligger Helvetesfallet. Detta är en så kallad kanjon som bildats av Ämån. Exempel på andra naturupplevelser är Ore Hoar och Kårgärdeprofilen.

Passa även på att besöka Europas största rovdjurspark! I Orsa Rovdjurspark kan du se stora rovdjur i naturliga miljöer. Här finns chansen att se flera arter som är utrotningshotade.

Vinter vid stuga i Orsa, Dalarna

Aktiv semester i naturen

Den som vill vara aktiv i naturen kommer få en härlig semester genom att hyra stuga i Orsa med omnejd. Många kanske tänker på vinterupplevelser såsom utförsåkning i Orsa Grönklitt och längskidåkning i spåren men här finns också mycket att göra under sommaren.

Den som gillar vandring kan bland annat glädjas åt Siljansleden som tar dig genom det mäktiga landskapet. Det finns gott om leder och möjligheter till vandring på flera platser i kommunen. Föredrar du att använda cykel finns även möjligheter till det.

För den som vill fiska finns här många fina fiskevatten. Fånga gäddan i till exempel Orsasjön och Siljan, eller upptäck något av de andra vatten som finns i området. Oavsett var du ska fiska så kom ihåg att kontrollera vilka fiskeregler (t.ex. fiskekort) som gäller för respektive vatten.

Boka boende i Orsa till din Dalarnasemester

För att boka boende i Dalarna till din semester är du varmt välkommen till oss på NOVASOL. Vi har varit i branschen för stuguthyrning sedan 1968 och kan idag erbjuda semesterlägenheter och stugor för uthyrning på flera platser i Dalarna – bland annat i Orsa kommun med omnejd. 

Här på vår hemsida bokar du ditt boende direkt online. Du kan filtrera på det som är viktigt för dig som till exempel om du reser med hund eller vill bo nära sjö / vatten. Du får då ett uppdaterat sökresultat och kan klicka dig in på respektive stuga för att se mer i detalj om boendet. Ett tips är att först av allt välja önskad reseperiod. Då visas endast lediga stugor under den valda perioden. Vi joppas att du hittar din nästa semesterbostad i vårt utbud av stugor i Orsa med omnejd.