Hyra stuga i Kil

Kil kan kännas litet på kartan, men sevärdheterna och aktiviteterna i området är många! När du ska hyra stuga i Kil behöver du inte fundera på om tiden är bäst på sommaren eller på vintern – här finns det något att göra året om. På sommaren är det nära till badplatser vid Fryken, golfbana och området bjuder på fantastiska fiskemöjligheter. På vintern är det inte långt till skidtunneln i Torsby och byn har också sin egen slalombacke som bjuder på perfekt dags-åk för den som inte vill trängas eller som bara vill öva i lugn och ro. 

Genom att hyra stuga i Kil bor du även vid knutpunkten för att kunna ta en dagstur till städer som Karlstad, Säffle och Göteborg.

Stuga att hyra i Kil nära sjö

Populära semesterhus i Kil

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Kil

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Kil

Loading...

Runt ditt boende i Kil

Både centralt i Kil och i närområdet finns det mycket för såväl paret som familjen på semester. För den som vill upptäcka naturen är vandringslederna en varm rekommendation. Det bästa med vandringen är att du kan göra det året om, och längs vägen kan du - beroende på årstid – plocka svamp, bär och se vilda djur. Nästan alla leder utgår från den högsta punkten i Kil – Frykstahöjden, där du också kan stanna för fika med fantastisk utsikt. 

Förutom Frykstahöjden finns en del andra utsiktsplatser att besöka i Kil, nedan tipsar vi om de bästa: 

  • Valfjället: Här vandrar du genom den över 250år gamla tallskogen, och kan ha chans att se både tjäder och orre som gillar området. 

  • Rinnforsbranten: Här är klippbranten, även kallad ”Ättestupan”, med sin mörka historia - men sagolika utsikt! Sägnen säger att det var här släkten tillsammans puttade ner de äldsta i familjen som inte längre hade ork att hjälpa till. 

  • Hurttjärnet: Det är uppe på Storstrandshöjden som du hittar Hurttjärnet som är omfamnat av bergskanter, med en otroligt häpnadsväckande vy över tjärnet.

Ta tåget till Karlstad

Genom att hyra stuga i Kil kan du bo i naturen men samtidigt vara inne i stan på mindre än 40 minuter. Från Kils tågstation kan du ta tåget direkt till Karlstad, och välja själv om du vill spendera en heldag i staden eller bara åka in på kvällen för en god middag på någon av de många restaurangerna. Här finns det shopping, fika och nattliv för den som önskar det på semestern.

Boka boende i Kil

Väljer du att boka stuga i Kil med NOVASOL, får du en semester med mycket möjligheter för hela familjen. Du hittar stugor för både större och mindre sällskap, det finns även stugor där du får ta med hunden på din semester. Kil är en perfekt semesterort för dig som söker natur och lugn och ro, med närheten till att ta dig in till stad och liv. 

På NOVASOL har vi förutom stugor i området vid Kil, har vi även ett brett utbud av stugor i Värmland att välja på. Du kan bland annat hitta boenden i Sunne, Torsby och  Svanskog. 

Välkommen att hyra stuga i Kil till din nästa semester i Värmland med NOVASOL!