Stugor i Munkfors att hyra

Anledningarna till att hyra stuga i Munkfors kan vara många. Här bor du nära Värmlands mitt längs med Klarälven och har möjligheter till både fiske och bad året om. När du hyr boende i Munkfors bor du även nära väg 62 som du med bil tar dig enkelt till Karlstad för dagar du vill ha med stadsliv med shopping, restauranger och kanske ett biobesök. 

Genom att hyra stuga i Munkfors hittar du aktiviteter såväl för den som söker äventyr i naturen, som för den som vill uppleva historia och kultur.

Klarälven nära ett boende i Munkfors

Sevärdheter i Munkfors

När du ska semestra i någon av våra stugor i Munkfors har du många möjligheter. Allt ifrån vandringsleder, äventyr i Munkforsen som kultur och konst i Laxholm och historia på besöksgårdar. 

Det finns mycket att välja på och nedan ger vi tips på några aktiviteter och besöksmål under din semester i Munkfors:

Stuga att hyra i Munkfors

Vandra i hjärtat av Värmland

För att få den bästa upplevelsen av Värmlands fantastiska natur, kommer du den allra närmast genom att ta på dig skorna och vandra i den! Runt din stuga i Munkfors hittar du många vandringsleder att välja mellan med varierande terräng och nivå. Här är lederna väl markerade och du kan välja att vandra från 2km till nästan 12km.

Cykla på Klarälvsbanan

Den gamla banvallen är idag bilfri och asfalterad – perfekt för en cykeltur. Klarälvsbanan börjar nedifrån Karlstad och går enda upp till Uddeholm, och på vägen passerar den bland annat Munkfors. När du ska hyra stuga i Munkfors kan du därför med fördel ta med din egen cykel för att få en trevlig tur längs Klarälvsbanan på delen som passerar området.

Upplev historia i Munkfors

Erlandagården: Här kan du se livet som levdes mellan början och slutet av 1900-talet och hur nutidens samhälle växte fram. Du får följa paret Erlandssons liv mellan 1901 – 1990. 

Ransäters Hembygdsgård: Här besöker du ett helt område med hus och stugor som inretts till museer av olika slag. Du hittar 12 museer som var och en visar olika delar av länets många näringar under historien, från jordbrukets historia med maskiner och utrustning till skogsmuseet som visar dåtidens verktyg och jaktredskap till hur ”hemmet” har sett ut i historien.

Boka boende i Munkfors, Värmland

Genom att semestra i hjärtat av Värmland, ger du dig själv möjligheten till att få kombination av både lugnet i naturen men också närheten till stadsliv och aktiviteter. När du ska hyra stuga i Munkfors har du många möjligheter till att bo vid sjö och närheten till bra fiske. I våra stugor i Munkfors finns det hur för större sällskap men också för den egna familjen. 

På NOVASOL har vi förmedlat stugor i över 50år, och skulle du inte hitta det du söker i Munkfors har vi flera stugor i Värmland att välja på. Det finns såväl den mer traditionella sommarstugan, som semesterlägenhet och stugor med bastu och badtunna. Du kan boka stuga i Sverige både här på hemsidan men är också varmt välkommen att ringa direkt till oss så kan vi hjälpa dig med eventuella frågor! 

Välkommen på nästa semester med NOVASOL.