Hyra hus på Iz

Välkommen att hyra hus på Iz för din nästa ö-semester i Kroatien! Iz är en ö i Zadars skärgård som är belägen i mitten av kanalen mellan Dugi Otok och Ugljan. Med båten från Zadar når du denna mysiga ö i norra Dalmatien. Hos oss på NOVASOL finner du såväl semesterlägenheter som semesterhus för uthyrning på Iz i Kroatien. De flesta ligger i, eller i närheten av, öns huvudort Veli Iz eller Mali Iz. Båda ligger vid havet. Samtliga våra semesterbostäder kan du boka direkt här på vår hemsida eller genom att ringa till vår kundservice.

Besök Zadar från ditt semesterhus på Iz

Populära semesterhus i Iz

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Iz

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Iz

Loading...

Om ön och en semester här

På Iz är traditionella yrken bland invånarna inom fiske och jordbruk. Detta bidrar till att du som väljer att hyra hus här, kan uppleva smakupplevelser från god lokal mat. Iz är också en av få dalmatiska öar som fortfarande håller kvar traditioner inom keramik.

Iz en harmonisk och lugn ö i Kroatien med många vackra byggnader i romersk stil och värdefulla utställningar som finns i det lokala museet. Ovanför hamnen, på toppen av byn Mali Iz, ligger en gammal romersk kyrka. Inte långt därifrån ligger ett slott. Öns centrum, Veli Iz, ligger i en liten vik på ön. Här kan du uppleva en bevarad gammal stadskärna och i mitten finner du den ombyggda kyrkan St.Peter och Paul.

Den traditionella Iska festivalen (”Izka Festa”) är känd där lokalbefolkningen klär sig i traditionella dräkter, deltar i gamla ö-danser, sånger och lagar hemlagade maträtter. Höjdpunkten är valet av ”Kungen av Iz” med ett års mandat. Mali Iz ligger på den sydöstra kusten och är känd för sina traditioner inom fisket. Här finner du också flera semesterbostäder för uthyrning. Ön är en utmärkt plats för en lugn semester i Zadars skärgård.

Ösemester i Zadars skärgård

Den regelbundna båtförbindelsen till Zadar gör ön även lättillgänglig för familjer med små barn. Båtens avgångs- och ankomsttider är bra att kontrollera innan avresa. Detta då tidtabellen skiljer sig något beroende på vilken tid på året du valt att hyra hus eller semesterlägenhet på Iz.

Eftersom det finns ett flertal öar runt omkring Iz så kan de som är interesserade av båtliv njuta av en rundtur i bukten. Ta även ett besök till den berömda nationalparken Kornati. Ön Otok Rutnjak, som ligger nära hamnen vid Veli Iz, är byggd som en park. Ön var bebodd redan i förhistoriska tider. Under medeltiden och senare ägdes den av Zadars adelsmän och medborgare.

Boka boende på Iz i Kroatien

NOVASOL är idag ledande förmedlare av semesterbostäder i Kroatien för uthyrning. I vårt utbud av semesterhus i Dalmatien finner du bland annat ett antal härliga förslag på ön Iz. Samtliga våra semesterbostäder besöks av medarbetare på NOVASOL, innan vi tar in dem i utbudet så att du kan boka. Detta kallar vi för att kvalitetssäkra ett boende. Genom att först besöka alla semesterhus, kan vi också säkerställa att informationen är riktig. Om någonting skulle ändras efter besöket, hör ägaren av sig till oss så att vi kan uppdatera informationen.

När du bokar boende på Iz direkt hos oss på NOVASOL så ingår alltid vårt Trygghetspaket och vårt All Inclusive i din bokning. Vår all inclusive i Kroatien innebär att förbrukningskostnader, sänglinnen och slutstädning ingår i hyran. Detta gäller för samtliga våra semesterbostäder i Kroatien.

Välkommen till NOVASOL för att hyra lägenhet eller hyra hus på Iz i Kroatien!