Semesterhus och lägenheter i Orebić

Välkommen att hyra hus eller lägenhet i Orebić och njut av de natursköna omgivningarna, den behagliga temperaturen och den varma atmosfären. Den lilla kuststaden Orebić ligger vid foten av Sveti Ilija-berget i Dalmatien. Det är en utmärkt plats att spendera sin semester i Kroatien på för både unga och gamla och ibland känns det som om tiden går lite långsammare här. 

Du kanske inte har hört talas om Orebić innan, men du kommer aldrig att glömma bort platsen om du njuter av din semester här. Välkommen att hitta ditt nästa boende i vårt utbud av semesterbostäder i Orebić!

Utsikt över hav från hus med pool i Oberic

Populära semesterhus i Orebic

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Orebic

Loading...

Semesterhus med pool i Orebic

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Orebic

Loading...

Aktiviteter och upplevelser

När du planerar att hyra hus i Dalmatien för din semester kan du välja mellan ett nästan oändligt urval av bra destinationer. Just Orebić ligger på Peljesac och är den befolkningsmässigt största orten på halvön. 

Området är känt för sitt vackra landskap och den rena luften. Det sägs faktiskt att Orebić har den renaste luften i hela Kroatien. Ortens läge vid havet, med berget i bakgrunden, är enastående vackert. Här skiner solen större delen av året och om du älskar strandlivet, kommer du att kunna tillbringa härliga dagar på den vackra sandstranden Trstenica. 

Om du föredrar att göra något annat än vila på stranden hela dagen, prova några av de många aktiviteter som erbjuds i Orebić. Utanför Orebić, i till exempel Kuciste och Viganj, är det optimala förhållanden för dem som vill prova på vindsurfing under semestern i Kroatien.

Om det frestar att vandra, kan du vandra upp till berget Sveti Ilija (961 m.ö.h.). Härifrån kan du njuta av en spektakulär utsikt över hela Peljesac halvön och det turkosa Adriatiska havet. I området finns också bra vandrings- och cykelvägar, om du känner för lite extra träning och aktivitet.

Mat och dryck

Om du väljer att hyra hus eller lägenhet i Dalmatien kommer du kunna du njuta av vackra naturlandskap. Naturen i området präglas av pinjeträd, olivlundar och cypresser. 

Det är också här som landets mest kända vintyper produceras; Dingac och Postup. Orebić ligger mitt i hjärtat av Kroatiens vindistrikt. Är du nyfiken på kroatiskt vin, kan vi varmt rekommendera att besöka några av områdets många vingårdar. Förutom vinprovning erbjuder flera vingårdar lokalt producerade ostar och olivolja till sina gäster. 

Närheten till havet gör det också till ett paradis för dem som älskar färska skaldjur. Orebić är särskilt känd för sina goda ostron och musslor, som serveras på många restauranger i området.

Sevärdheter och attraktioner

På sjöfartsmuseet kan du lära dig mer om sjöfartens historia i området under flera århundraden. Det var här som många sjömän hade sin hemmahamn, och Orebić var länge en av de största flottbaserna vid Adriatiska kusten.

Franciskanerklostret från 1500-talet ligger på en kulle strax utanför staden, och väljer du att ta en tur upp hit kan du njuta av utsikten över Orebić och omgivande områden. Det finns också flera fina vandringsleder runt klostret. Om tillfälle finns, ta en tur till vackra Korčula, den plats där Marco Polos familj ursprungligen kom ifrån. Färjor avgår dagligen över till Korčula.

Boka boende i Orebić till Dalmatiensemestern

Från Dubrovnik tar det ca 90 minuter med bil till din semesterbostad Orebić. Detta gör det enkelt att nå ditt boende på Peljesac och utforska vad som kan vara din nya semesterfavorit i Kroatien.

NOVASOL erbjuder ett stort antal semesterhus och semesterlägenheter i Europa, varav många ligger i Kroatien. Alla våra semesterbostäder i Kroatien är också med vårt eget "all inclusive", vilket innebär att du slipper tänka på saker som sänglinne, slutstädning och förbrukningskostnader eftersom allting är inklusive i hyresbeloppet.

När du vill hyra hus eller lägenhet i Orebić, gör du det med vetskap om att egna medarbetare på NOVASOL har besökt varje boende innan det tagits in i utbudet. Detta som en extra trygghet för dig som ska boka semesterbostad. Varmt välkommen till NOVASOL och våra semesterbostäder i Orebić!