Hyra hus i Vela Luka på Korcula

Den idylliska fiskebyn Vela Luka ligger på ön Korcula, en av de lummigaste öarna i Adriatiska havet. När du hyr ett semesterhus på Korcula, kommer du omedelbart att mötas av öns många dofter från träd och kryddväxter. Cypresser och tallar samt örter som lavendel, salvia, mint och rosmarin sprider en magisk doft över den natursköna ön, omgiven av klart, turkost hav.

Många semesterhus i Vela Luka är omgivna av berg med gröna olivlundar, spännande grottor och det azurblå havet. Själva orten ligger i en skyddad vik, skyddad av bergen och har en egen liten hamn. Vela Luka var ursprungligen en fiskeby där man livnärde sig på fiske och jordbruk. Idag är den pittoreska, småstaden hem för turism, vinproduktion och olivodling.

Vela Luka vid havet på Korcula

Populära semesterhus i Vela Luka

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Vela Luka

Loading...

Semesterhus med pool i Vela Luka

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Vela Luka

Loading...

Upplevelser från ditt semesterhus i Vela Luka

När du väljer en semesterlägenhet eller ett semesterhus i Vela Luka, kommer du genast att sänka pulsen och känna lugnet. Här väntar inga vilda aktiviteter, men du välkomnas av lokalbefolkningen och känner den sanna kroatiska atmosfären

Strosa längs de små gatorna där byns äldre befolkning sitter i skuggan och stickar, eller njut av en kopp kaffe på ett av de små kaféerna. Ta en promenad förbi stadens kyrka, St. Josef och se det gamla kapellet. 

Du kan också utforska några av de många grottorna i närheten av Vela Luka, eller tillbringa långa, lata dagar i solen, i en av de pittoreska badvikarna i närheten. Slutligen finns det ett arkeologiskt museum där du kan se några av de upptäckter som gjorts i grottorna, som berättar Korculas historia.

Vela Luka är det perfekta valet för den som vill uppleva det mer äkta Kroatien, vara nära den vackra naturen och njuta av lugn och ro medan de bor i ett boende i Dalmatien. Här finns inget vilt nattliv, men på de små gatorna hittar du både restauranger och lokala barer.

Boende i Vela Luka med pool och havsutsikt

Vill du utforska Korcula?

Om du har valt att hyra hus i Vela Luka, borde du definitivt besöka Korcula stad. Gamla stan, med sina smala gator, är fördjupad i historia och hela staden är omgiven av en välbevarad stadsmur. På de små torgen finns kaféer och barer, och du kan besöka det museet i huset där det sägs att Marco Polo föddes. Om du hyr en bil har du möjlighet att utforska hela ön, åk på utflykter till de mest kända stränderna och besök lokala vingårdar. 

Många utflykter arrangeras också på havet; fisketurer,  dagsturer till havs och kvällskryssningar med romantisk musik. Om du vill uppleva ett litet så ta en båt till öarna Ošjak eller Proizd, där de vitkalkade stränderna och det kristallklara vattnet liknar Karibien. På hösten kan du delta i olivskörden tillsammans med de lokala bönderna. Du kan utan tvekan välja att spendera höstlovet i Kroatien. Klimatet är milt och det finns fortfarande gott om värme och sol.

När du hyr ett boende i Vela Luka har du en bra utgångspunkt för att utforska ön Korcula och åka på spännande utflykter, både på land och till sjöss. Du kan simma i havet från klippor eller små badvikar eller hyra hus med egen pool. Många semesterhus i Kroatien erbjuder en härlig pool i anslutning till huset. I och runt poolen kan hela familjen njuta och svalka sig när solen står som högst på den kroatiska himlen.

Ta en utflykt och upptäck Korcula

Värt att veta om din semester i Vela Luka

När du hyr ett semesterhus i Kroatien kan du förvänta dig att befolkningen är vänlig och hjälper dig med tips och idéer. Fråga om de bästa stränderna, vandringslederna eller restaurangerna. Prisnivån är lägre än i Sverige, så det finns plats i semesterbudgeten för att skämma bort sig lite. Med en semesterbostad i Dalmatien kan du välja att äta ute på någon av regionens bra restauranger. Prova att äta på den lokala Konoba, vilket motsvarar ett värdshus - det är både billigt och gott. Du kan naturligtvis också laga dina egna måltider, i lugn och ro, och njuta av dem under den öppna himlen på terrassen i ditt semesterboende. Låt områdets färskvaror lägga grunden för matlagningen och ge dig ny inspiration.

Ett semesterhus i Vela Luka är perfekt för dem som gillar autentiska omgivningar och underbar natur. Eftersom Vela Luka ligger på ön Korcula, måste ni ta en färja hit ut från fastlandet. Det finns flera olika färjerutter, både bilfärjor och snabbkatamaraner. Välkommen till oss på NOVASOL för att hyra lägenhet eller hyra hus i Vela Luka!