Semesterbostäder i Karlobag

För dem som redan är bekanta med Kroatien, kanske Karlobag inte ens behövs nämnas för, eftersom de troligtvis redan vet hur underbart semestermål det är. Särskilt med ett semesterhus som boende. 

Många av våra gäster till Kroatien föredrar att hyra hus i Kvarnerbukten vid just Karlobags kust. Ofta för att njuta av denna pärla på den kroatiska rivieran, som ligger vid foten av Velebit bergen. Dessa berg är ca 42 km långa och kustremsan imponerar inte bara med stränder, men också vackra och dramatiska landskap som kan upptäckas till fots eller med båt. Njut av det kristallklara vattnet, den vackra naturen och de gamla byggnaderna under din semester i Kroatien.

Karlobag vid Kvarnerbukten i Kroatien

Populära semesterhus i Karlobag

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Karlobag

Loading...

Semesterhus med pool i Karlobag

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Karlobag

Loading...

Aktiviteter och historiska besöksmål

Även om det kanske kan kännas svårt, är det värt att lämna sin semesterbostad i Karlobag en stund för att dyka in i Kvarnerbuktens historia. Här finns det gamla kyrkor och kloster, som alla är värda ett besök. Det imponerande biblioteket i den heliga Josefs kloster kan vara särskilt intressant att besöka under din semester i Kroatien. 

För sportentusiaster, erbjuder bergen och havet vid Karlobag många möjligheter till rekreation. Det finns även andra möjligheter till aktivitet, inklusive basketplaner, tennisbanor, surfing och dykområden samt simbassänger, och det finns också stora möjligheter att ta en joggingtur, cykla eller klättra. Här finns verkligen allt för en aktiv semester i Kroatien om så önskas.

Smakupplevelser i Karlobag

Från ditt semesterboende i Karlobag tar det inte mer än några minuter att komma in i centrum av staden. Här erbjuds många restauranger, barer och kaféer, som är kända för sina goda lokala delikatesser. Smaka några fantastiska rätter av färsk fisk och kött av högsta kvalitet, tillsammans med berömda lokala viner från Kvarnerbukten. 

Passa på att smaka på den fantastiskt goda lokala osten Paški sir som härstammar från ön Pag i området. En semesterbostad i Karlobag är också en bra utgångspunkt för utflykter, speciellt kan dagsutflykter till öarna Pag och Rab rekommenderas. Detta då öarna lätt kan nås med båt eller färja.

Utsikt över havet från semesterhus att hyra i Karlobag

Utflykter i Kvarnerbukten

Ön Pag ligger mycket nära ditt boende i Karlobag, så varför inte tillbringa lite tid att utforska de vackra stränderna på ön? Vattnet här kallas också för "det turkosa vidundret". Eller ta en dagstur till ön Rab. Här kan man besöka stranden "Paradis" – bara namnet i sig tyder på att det blir en riktigt bra stranddag. 

Upplev också Plitvice Nationalpark under din semester i Kvarnerbukten. Parken har varit med på listan över UNESCOs världsarv sedan 1970. Gå på vandring genom den vackra naturen i parken där du kan ta bilder av spektakulära vattenfall och kalkstensformationer som omges av färgrika sjöar. Du kan också uppleva många djur såsom mustelas, lodjur, örnar, björnar och vargar. 

Avsluta dina kvällar i ett av NOVASOLs semesterhus eller semesterlägenheter i Karlobag med en utsökt måltid på din privata terrass.

Boka boende i Karlobag hos NOVASOL

Om du väljer att hyra hus i Kroatien hos oss på NOVASOL kan du anpassa din semester utefter era behov. Med det stora utbudet av semesterbostäder har vi någonting för alla prisklasser och resesällskap. Detta om du är ute i tid med att boka!

Med hjälp av våra sökfilter här på hemsidan kan du enkelt anpassa din sökning för att hitta just det perfekta boende som passar för ert resesällskap. Kanske vill du hyra hus med pool, och/eller bo nära havet under din semester. Du kan även filtrera så att du bara ser semesterbostäder som passar för ditt resesällskap, till exempel om ni är 10 personer eller reser med hund.

Vi ser fram emot att välkomna dig till din semesterbostad, och önskar dig en underbar semester i Karlobag!