Semesterbostäder i Zagreb

NOVASOL i Kroatien är inte bara semesterhus med pool vid havet, i utbudet finner du bland annat också semesterbostäder i Zagreb att hyra. Zagreb är Kroatiens huvudstad och även den största staden i landet. Här möt du av en stad med mycket karaktär. Trots storleken kommer mycket av charmen direkt från stadens hjärta. En semester i Zagreb är en upptäcktsresa med otaliga saker att utforska för den äventyrlige.

Zagreb är det administrativa, kulturella, ekonomiska och politiska centrumet i Kroatien. Det är också här en fjärdedel av den kroatiska befolkningen har sitt boende. Efter att ha spenderat lite tid i staden kommer du att förstå varför detta har blivit ett populärt resmål de senaste åren. Huvudstaden har alla ingredienser i receptet för en spännande citysemester. Här kan du delta i ett pulserande nattliv, utforska rik historia, konst och arkitektur och få nya kulinariska impulser. Upptäck allt med en semesterbostad i Zagreb som bas.

Hyr semesterbostad i Zagreb och upplev katedralen

Populära semesterhus i Zagreb

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Zagreb

Loading...

Semesterhus med pool i Zagreb

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Zagreb

Loading...

Sevärdheter och attraktioner

När du väl har tagit dig till din semesterlägenhet i Zagreb är det dags att utforska allt som denna stad kan erbjuda. Ett bra ställe att börja är Ban Jelacic, torget mitt i staden. Här har du en bra utgångspunkt för många av stadens sevärdheter. 

Dessutom kan du bege dig till Zagrebacka Katedrala, en katedral som ursprungligen byggdes på 1300-talet, men som på grund av jordbävning har genomgått flera rekonstruktioner på senare år.

En kort promenad från katedralen hittar du den färgglada Dolac-marknaden. Marknaden har en energisk atmosfär och är en utmärkt möjlighet att få testa på lokala rätter. När du är mättad med mat och intryck kan St Marks kyrka kanske vara nästa stopp. Kyrkan är en av de mest kända sevärdheterna i Zagreb, och byggdes ursprungligen på 1300-talet. Det vackra taket är dekorerat med vapensköldar för Kroatien, Dalmatien och Slavonien. Insidan av kyrkan är dekorerad av den berömda kroatiska konstnären Ivan Mestrovic.

Torg i Zagreb, Kroatien

Kultur- och naturupplevelser

Om du väljer att hyra ett semesterhus i Kontinentala Kroatien är Zagreb ett utmärkt val. Staden kanske inte kan skylta med strandliv men tar igen det med sitt rika kulturliv. Med sina 30 teatrar kan man säkert säga att befolkningen ser kultur som en viktig del av vardagen. Zagreb kallas också "museumstaden" eftersom man arealmässigt har fler museer än någon annan stad i världen.

Naturupplevelser är aldrig långt borta när du väljer att hyra lägenhet i Zagreb för din semester. Otaliga parker, skogar och sjöar samt berget Medvednica, ger stora möjligheter för dig som söker en aktiv semester i Kroatien. Det 1 035 meter höga berget ligger vid den södra gränsen till Zagorje-regionen. Besök det medeltida slottet och få en magnifik utsikt över staden, upplev lugnet i de frodiga skogarna, eller prova den traditionella måltiden "grah s kobasicom" - korv och böngryta.

Boka semesterbostad i Zagreb hos NOVASOL

Spännande matupplevelser, historia, vacker arkitektur och naturupplevelser är några av de saker som väntar på dig i Zagreb. Här finns något för alla. En semesterbostad i Kontinentala Kroatien erbjuder mångfald, från puls i Zagreb till lata dagar på landet.

NOVASOL har många semesterhus i Kroatien och om du väljer just huvudstaden som destination, är du garanterad en bekväm bas i Kroatiens livligaste stad. Alla våra semesterbostäder i Kroatien har också vårt eget "all inclusive". Detta innebär att du inte behöver tänka på saker som sängkläder, slutstädning och konsumtionskostnader - alla ingår. Se alla våra kvalitetssäkrade semesterbostäder i Zagreb här på vår hemsida eller kontakta oss direkt och vi hjälper dig hitta din nästa semesterlägenhet för semestern.