Hyra hus i Pomurska

I nordöstra Slovenien ligger den vackra regionen Pomurska med sina idylliska vingårdar, sömniga landsbyar och flytande vattenkvarnar. Pomurska är också hemvist för många goda vita viner och mat som produceras här. Regionen är det största jordbruksområdet i Slovenien, i tillägg till att de har några av de mest kända kurbaden i landet. Låt de gästvänliga invånarna i Pomurska ta emot dig med öppna armar och ett glas kylt vitt vin - i Pomurska kommer du upptäcka ett område med aktiviteter för hela familjen!

'Flytande vattenkvarnar' är en del av det kulturella och tekniska Pomurska och är ett naturarv. Idag finns 90 bevarade vattenkvarnar, varav den mest berömda kvarnen Babičevs ligger vid den lilla staden Veržej och är den enda som fortfarande är i drift. Regionens största stad är Murska Sobota, en stad som genom tiderna har tillhört både Ungern, Jugoslavien och Slovenien. Murska Sobota kan, trots sitt lilla centrum, erbjuda stora kulinariska upplevelser. Andra större städer i regionen är Ljutomer, Lendava och Gornja Radgona.

För att upptäcka Pomurska är du välkommen att se vårt utbud av semesterhus och semesterlägenheter i området. Pomurska är ett av flera områden vi hyr ut semesterhus i Slovenien.

Ta en semester till Pomurska

Populära semesterhus i Pomurska

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Pomurska

Loading...

Semesterhus med pool i Pomurska

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Pomurska

Loading...

Spaupplevelser i Pomurska

Pomurska betyder ’vid Mura', eftersom floden Mura är regionens startpunkt. Mura flyter bland annat genom staden Radenci som har en av de mest kända kurbaden i Slovenien, Terme Radenci. Denna källa har naturligt karboniserat vatten som sägs ha läkande egenskaper. Ska hela familjen hitta på något tillsammans, är Terme 3000 i Moravske Toplice platsen för fart och skoj. Terme 3000 är känd för sitt speciella svarta geotermiska vatten, som är populärt på grund av sina olika egenskaper med god effekt på reumatiska smärtor, hudsjukdomar och mycket mer. Terme 3000 har ett vackert läge i Gorjanci-fjällen och, i tillägg till vattenrutschbanor och stor pool, har anläggningen spa, fontän, bastur, träningscenter och en konstgjord sjö.

Upptäck Pomurska i Slovenien

Smakfull semester i Slovenien

Ungern har haft ett stort inflytande på matkulturen öster om Slovenien. Här kan du prova gulasch och starka rätter kryddade med chili. I den övre delen av Savinja-dalen produceras den traditionella rätten Zgornjesavinjski želodec – en specialitet gjord på lufttorkat griskött. Detta måste bara testas! Till efterrätt serveras Prekmurska gibanica, en kaka med flera lager, fylld med valnötter, äpplen, russin, ricotta och vallmofrön. Den traditionella plommonbrandyn, Sljivovica, bör också testas någon gång under din semester i en semesterbostad i Pomurska.

Vinproduktion i Pomurska

Ett paradis för vinälskare

Nästan på gränsen till Kroatien ligger Jeruzalem som anses vara en av de vackraste vinregionerna i Slovenien. Omgivet av pittoreska vingårdar ligger Dvorec Jeruzalem, en vinkällare från 17:e århundradet där många årgångsviner lagras. Inte långt därifrån hittar Ormož, den före detta mittpunkten i vinregionen. På en höjd över städerna ligger slottet Ormož eftersom det är värt att ta en tur till.

Från ditt semesterhus eller din semesterlägenhet i Pomurska kan du ta dig till Ptuj - en av Sloveniens äldsta städer, med sin 2000 år gamla historia. Staden med de många röda taken har en kompakt stadskärna från medeltiden, och här är det mycket att hitta på! Ge dig ut på en upptäcktsfärd i denna vackra stad och se många slott, muséum, kloster och kyrkor. Här kan du också besöka Slovenien äldsta vinkällare - den är i själva verket 750 år gammal.

Områdena runt Ptuj bjuder också in till en aktiv semester med rutter som ger möjlighet till vandringar av olika svårighetsgrad. Ett inbjudande landskap med vackra vingårdar som ligger på kullarna. Också värt att upptäcka när du ska hyra hus för semestern är aprikosträdgårdarna och vinvägen till Lendava nära den ungerska gränsen. Lendava lockar varje höst ett stort antal människor till distriktet - då skördas nämligen Lendavadruvan. Inte långt därifrån ligger vinrutterna Prekmurje och Goricko. Alla rutterna ligger i vinregionen Prekmurje där det för det mesta sker produktion av vita druvor, främst italiensk Riesling, men även Chardonnay, Sauvignon, Rhine Riesling, Pinot Blanc, Pinot Gris, Traminer och Muscatel. Dessa tre rutter erbjuder även kulinariska upplevelser då du bland annat kan prova den traditionella Prekmurje-skinkan och Bogracs-gulasch.

Hyr semesterhus och upplev Pomurska

Boka din semester idag

Även om nästa semester verkar långt borta, kan det vara smart att boka din semesterbostad i Pomurska redan idag. NOVASOL har många års erfarenhet av att hyra ut semesterbostäder och förmedlar idag många privatägda semesterlägenheter och semesterhus i Slovenien. Det är därför vårt sortiment är unikt. Så du kan tryggt boka i vetskap om att vår egen personal har besökt alla våra stugor innan de görs tillgängliga på vår hemsida. Denna kvalitetssäkring gör vi för att du ska vara säker på att den information som du ser på vår webbplats motsvarar verkligheten. Hos NOVASOL har vi allt för att göra din semester i en semesterbostad i Slovenien till en minnesrik upplevelse!

Funderar du hyra hus i Pomurska kan du se vårt utbud av semesterbostäder här på vår hemsida eller kontakta vår kundtjänst för råd och tips. Vi hjälper gärna till om du har några frågor om våra semesterhus i Pomurska. Om du hyr en semesterbostad direkt genom oss, ingår vårt Trygghetspaket. I Trygghetspaketet inkluderas bland annat ett avbeställningsskydd, till exempel, vid akut sjukdom. Läs mer om villkoren för våra hyresvillkor. Välkommen till Pomurska nästa gång du planerar att spendera din semester i Slovenien!