Hyra hus i Savinjska

Den östra delen av Slovenien är indelat i regionerna Savinjiska och Pomurska. Landskapet i Savinjiska domineras av vingårdar, mjuka kullar och nationalparker. Av de som väljer att hyra hus eller semesterlägenhet i Savinjska är de många spaanläggningarna och kurbaden en stark anledning till valet av destination. Regionen Savinjska är uppkallad efter floden med samma namn. Älven Savinjska går huvudsakligen genom den övre och nedre delen av Savinjskadalen, och genom städerna Celje och Laško. Den vackra regionen är ett populärt resmål, med dess bergsterräng täckt med träd och bördiga dalar. Savinjiska är en utmärkt destination, om du går i planerna att hyra hus i Slovenien för semestern!

Wakacje w regionie Savinjska

Populära semesterhus i Savinjska

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Savinjska

Loading...

Semesterhus med pool i Savinjska

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Savinjska

Loading...

Badsemester i Slovenien?

Funderar du på att hyra hus i Slovenien i sommar kommer du bli glad av att höra att sjöarna i Slovenien är av utmärkt kvalitet och perfekt för svalkande bad. Hyr du ett semesterhus i Savinjska rekommenderar vi ett dopp i sjön Bukovniško jezero i nationalparken Krajinski Park Goricko. Det sägs att denna sjö frigör naturkrafter som har en lugnande och vitaliserande effekt. 450 meter från havet hittar du 50 andra helande kurbad som också är gynnsamma för hälsan.

Om du vill ha en avkopplande badupplevelse, bör du besöka Laško. Redan under antiken var det känt att vattnet här har läkande egenskaper, och Laško utvecklades till en kurort redan mot slutet av 1800-talet. Arkeologiska fynd visar att användningen av de varma källorna i Slovenien går långt tillbaka i tiden och det visar sig i skrifter redan från år 1147 där källorna är omnämnda. Laško är idag en av de viktigaste platserna för hälsoturism i Slovenien. Här bryggs också det berömda Laško-ölet, som sedan 1825 har lockat många turister till området.

Stadsliv i Celje

Celje är den största staden i Savinjiska, och den tredje största i Slovenien. Här är historia, kultur, rekreation, kulinariska upplevelser och uteliv i fokus. Stadskärnan från medeltiden är välbevarad, med en rad historiska sevärdheter. Härifrån kan du röra sig uppåt mot det gamla slottet, det största slottet i Slovenien, som är väl synlig på avstånd. Slottet ligger på en kulle söder om den gamla staden. Följ historiens fotspår i slottet, som byggdes på 1300-talet, och njut av den spektakulära utsikten.

Aktiv semester i östra Slovenien

Det bästa sättet att utforska och njuta av naturen i östra Slovenien är med cykel. En cykeltur längs floden Krka, genom böljande åsar och vingårdarna mellan Drava och Mura, är särskilt trevligt på hösten när träden ändrar färg och vingårdarna blomstrar. Byarna längs Murfloden och dess bifloder, är alla förbundna med vackra cykelvägar.

Åk på upptäcktsfärd på cykeln! Staden Celje har många vackra cykelvägar som leder dig till sjöar, slott, kyrkor och byar. Insjöområdet Šmartinsko jezero ligger alldeles i närheten av staden, och är den perfekta platsen för långa promenader eller varför inte en picknick i naturen. Sjön är också ett paradis för dem som vill paddla eller fiska, och det är möjligt att hyra både båt och kajak här.

Om du vill tillbringa din semester i en semesterbostad i Savinjiska på vintern, finns det goda möjligheter till skidåkning. Regionen har flera fina skiddestinationer, till exempel i Celjska Koča, Golte, Janina, Logarska dolina, Luče och Rogla. Här är allt inställt för en trevlig vintersemester i Slovenien med familjen.

Upptäck Savinjska från ditt semesterhus

Cirka 20 km söder om Celje ligger en av Sloveniens många karstgrottor, Pekel Jama. Grottan upptäcktes på 1900-talet, och är drygt en kilometer lång. Det något skumma och mörka ingångspartiet har fått smeknamnet "djävulens mun" – på insidan väntar ändå några spektakulära upplevelser. Grottans höjdpunkt är det fyra meter höga vattenfallet, vilket är det högsta i sitt slag i Slovenien. En guidad tur i grottan tar ca en timme eller mindre.

Då bör du besöka blomsterparken Mozirski Gaj, där du kan njuta av åsynen av miljontals blommor från vår till höst. Parken ger dig också en inblick i Sloveniens historia och hur livet var i det förflutna. Klostret i Olimje är värt ett besök när du hyra ett semesterhus i Savinjska. Klostret byggdes ursprungligen som ett slott på 1600-talet, men blev på 1700-talet omgjort till ett kloster. Byggnaden har under årens lopp genomgått vissa förändringar och har en intressant historia.

Boka semesterbostad i Savinjska

NOVASOL har lång erfarenhet av att hyra ut semesterbostäder i Slovenien vilket gör att du kan känna dig säker när du bokar ditt semesterhus hos oss. Det ger trygghet att veta att alla våra semesterhus, lägenheter och stugor i Slovenien har godkänts av vår personal innan de tas in i sortimentet. Om du beställer en av våra semesterbostäder får du samtidigt automatiskt vårt Trygghetspaket i din bokning – det ingår utan några extra kostnader. Du kan läsa mer om Trygghetspaketet som inkluderar avbeställningsskydd av plötslig sjukdom, i våra hyresvillkor.

Om du har några frågor angående våra semesterhus i Slovenien, är du välkommen att kontakta oss. Vi hjälper gärna till med alla frågor du kan ha kring att hyra hus, eller om du vill ha hjälp med att boka din nästa semester. Beställ en semesterbostad från NOVASOL nästa gång du lägger din semester i Savinjska!