Hyra hus vid Kotor Riviera

Kan du tänka dig en semester där sol, bad och avkoppling står på agendan? Då är du välkommen att boka någon av våra semesterbostäder vid Kotor Riviera i Montenegro. Kotor Rivieran kan fresta med ett stort antal vackra stränder och medelhavsklimat men också kultur och historia. NOVASOL har förmedlat semesterhus under många år och kan idag erbjuda boende på de flesta populära, men också lite mer okända, destinationerna i Europa!

Låt dig förföras av den vackra Kotor Rivieran som ligger i Kotorbukten, en svängd vik vid Adriatiska havet i sydvästra Montenegro. Detta område anses vara vackert som ett vykort, omgivet av karstberg som lekfullt återspeglas i det kristallklara havet. Kotorbukten består av de välbevarade medeltida städerna Kotor, Risan, Tivat, Perast, Prčanj och Herceg Novi. Med andra ord finns mycket att upptäcka när du ska hyra hus eller semesterlägenhet här.

Njut av härliga badvatten i Montenegro

Populära semesterhus i Kotor Riviera

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Kotor Riviera

Loading...

Sevärdheter under semestern vid Kotor Riviera

Kuststaden Kotor ligger nära kalkstensklipporna vid Mt Lovćen och lägger du semestern här kan du vandra bland stadens smala gator och trånga torg, njuta av åsynen av den gamla staden och den historiska katedralen. Kotors gamla hamn är omgiven av befästningar från den venetianska perioden vilket bidrar till ett fantastiskt medelhavslandskap. Kotor har sett en ökning av turismen under de senaste åren, till stor del på grund av sin vackra kustlinje och den historiska Gamla Stan. Här lägger också många kryssningsfartyg till vilket leder till att det stundtals är väldigt många turister i staden.

Kotor har en av de bäst bevarade medeltida stadskärnorna i Adriatiska havet och är en del av det av UNESCO världsarvslistade kotorområdet. Här hittar du flera attraktioner, såsom Saint Tryphon katedralen i Gamla Stan. Saint Tryphon är en av två romankatolska katedralerna i Montenegro och är idag den mest kända attraktionen i Kotor. Se även den gamla muren som sträcker sig 4,5 kilometer ovanför staden. I Kotor kan du tillbringa lång tid och utforska de små kullerstensgatorna, mysiga torgen, liksom den livliga marknaden. Här kan du bland annat köpa lokala ostar, skinka, honung och grönsaker. Du kan också passa på att testa det utmärkta lokala vinet!

Precis utanför Perast ligger de små öarna Sveti Djordje och Gospa od Škrpijela - två populära besöksmål. Om du hyr en semesterbostad vid Kotor Riviera med hela familjen är en dagsutflykt till dessa öar en trevlig aktivitet.

Semester i Kotor, Montenegro

Strandparadiset

Kotor Riviera är ett paradis för den som älskar stranden, solen och havet. Här varar badsäsongen 144 dagar om året – med andra ord goda nyheter för badfantasten som ännu inte hyrt boende här. Klimatet i Kotorbukten påverkas av Adriatiska havet och bergsklimat, och när dessa två klimat möts bildas ett speciellt medelhavsklimat. Klimatet i Kotor Rivieran är subtropiskt så här kan du uppleva torra och varma somrar.

Området har många vackra stränder och, beroende på hur långt du vill resa för en dag på stranden, kan du välja och vraka mellan allt från tätfolkade till mer öde stränder. Stranden Trsteno erbjuder en 200 meter lång strand med fin sand och kristallklart hav. Många anser att detta är en av de finaste stränderna längs den montenegrinska kusten. Nära staden Kotor, mot Perast, ligger stranden Orahovac vilket är en strand som är populär bland lokalbefolkningen. Stenstranden är 1000 meter lång, med grönskande och lyxig medelhavsvegetation. Solen skiner som regel hela dagen och det är inte svårt att förstå varför det är en favorit! Vill du inte resa ut ur staden för en dag på stranden, har Kotor en strand som ligger precis vid Gamla stan. Lokalbefolkningen kallar detta för ’stadsstranden’ och här kan du tillbringa dagen på stenstranden med alla bekvämligheter nära till hands.

Om du älskar vackra och unika växter och blommor kommer du säkert att älska Kotor Rivieran. Längs kusten kan du känna doften av citrusfrukter, apelsiner och mimosablomster. Mer idylliskt än så blir det knappast!

Semesterlägenhet Kotor

Upplev Kotor Riviera med NOVASOL

Om du söker efter ett semesterhus i Montenegro för din nästa semester kan vi tipsa om att se utbudet av semesterbostäder vid Kotor Riviera. Om du vill ha en avkopplande semester med sol och strand, tar Kotorbukten varmt emot dig och erbjuder subtropiska dagar med ett stort antal stränder att koppla av på. Den UNESCO-skyddade staden Kotor inbjuder dig att delta i områdets kulturella och historiska arv. Allt detta och mycket mer kan du få under din semester i Montenegro!

NOVASOL har förmedlat semesterhus sedan 1968 och vi vet vad som behövs för att du ska få bra förutsättningarna med ditt boende. Om du hyr en av våra semesterbostäder i Montenegro har du möjlighet att styra över din semester som du vill och du får möjlighet att känna dig som hemma - under utlandssemestern. Genom att hyra hus eller semesterlägenhet hos NOVASOL kommer du också närmare den ’äkta’ Kotor Rivieran. Detta då du ju bor i en privatägd semesterbostad. Även om vi inte äger våra semesterhus, är det viktigt för oss att alla semesterbostäder levererar det de påstår. Därför besöker våra medarbetare alla boenden innan de tas in i vårt sortiment. Välkommen till NOVASOL för att hyra hus eller semesterlägenhet vid Kotor Riviera!