Hyra hus i Zabljak

Bergen vid Zabljak i Montenegro

Hyra hus i Zabljak

Hyr ett semesterhus hos NOVASOL och utforska den vackra staden Zabljak i Montenegro. Låt dig förföras av bergstoppar, sjöar, skogar och djupa dalar. Zabljak kan ta andan ur även de mest naturvana svenskar och en semesterbostad här möjliggör både stora upplevelser och minnen som du kommer att leva länge på. I närmast orörd natur kan du ge dig ut på små och stora äventyr, sommar som vinter, med ditt egna semesterhus som den perfekta utgångspunkten.

Ett semesterhus i Montenegro ger dig utmärkta möjligheter att spendera din semester som du vill - på en så spännande destination som Zabljak är detta perfekt. I den egna semesterbostaden kan du komma och gå som du vill, och få ut det mesta av din vistelse.

Naturpärlan Zabljak

Denna naturpärla till stad ligger mitt i det stora berget Durmitor - och Durmitor nationalpark – i Montenegro. Zabljak ligger på 1465 meters höjd vilket gör att staden därmed har den högsta punkten på Balkan. Durmitor ligger mellan floden Tara i norr, floden Piva i väster och floden Komarnica i söder. I öster ligger platån Jezerska Površ med Sinjavinabergen. Som om inte Durmitor var vacker nog i sig, har berget 18 glaciärsjöar, som bildats av smältande glaciärer. Detta gör Durmitor om möjligt ännu vackrare.Området har också dalen Tara som är den näst djupaste dalen i världen. UNESCO har faktiskt floddalen på sin världsarvslista. Här kan du träffa floden Tara som flyter vilt genom älvdalen. Floden är 144 km lång, varav 104 av dessa ligger i Montenegro.

Som du förstår säkert nu, ger hyra hus i Zabljak goda möjligheter för dem som är förtjusta i vacker natur och komma nära inpå äkta naturupplevelser. Nationalparken Durmitor erbjuder ett rikt växt- och djurliv - här är det möjligt att se mycket sällsynta arter. Flera områden skyddas av staten, inklusive Crna Poda, där träden är över 400 år gamla. I Durmitor-området finns över 163 fågelarter, bland annat örnar och gamar.

Naturskön semester i Zabljak

Aktiv sommar i Montenegro

Vill du ha en aktiv semester i Montenegro är Zabljak en utmärkt plats för dig att hyra hus eller semesterlägenhet. Här kan du träffa på extremsportentusiaster som reser hit bland annat för klättring, paragliding och forsränning. För dem som vill ha en adrenalinkick är forsränning i Tarafloden något du bör testa på. Detta är en av de mest populära aktiviteterna i Montenegro och en oförglömlig upplevelse för den som är modig nog att prova.

Det erbjuds olika forsränningsäventyr och du kan välja om du vill ta en dagstur (som varar mellan två till tre timmar) eller ge dig ut på en turné som varar i flera dagar. Vad du än väljer är du garanterad en upplevelse som tar dig nära den fantastiska naturen. Från vattnet kan du se saker som Durdevića Tara Bridge, en 165 meter hög bågbro över floden, vattenfallet Ljutica, och den gamla romarvägen.

Zabljak har naturligtvis något för alla - och du behöver inte vara ett fan av extremsport för att spendera en semester här. Runt omkring staden finns underbara förutsättningar för den som vill ge sig ut på vandring. I vackra omgivningar kan du utforska nationalparken till fots och här hittar du många väl underhållna leder. Några kilometer utanför staden Zabljak ligger glaciärsjön Crno jezero, även kallad "den svarta sjön." Hit kan du ta en promenad från centrum och en 3,5 km lång stig tar dig runt sjön. Det finns också en restaurang som serverar traditionella rätter från Montenegro. Crno jezero är den största och mest kända glaciärsjön i Durmitor-området och är definitivt värt ett besök om du hyr ett semesterhus i Montenegro nära Zabljak.

Vintersemester i Zabljak

Vill du tillbringa din semester på skidor har Zabljak mycket att erbjuda! Snön ligger länge på Durmitor-berget, faktiskt upp till 120 dagar om året, och området är ett av de mest populära skiddestinationerna i Montenegro.

Här kan du bland annat besöka i skidcentret Savin Kuk, som ligger cirka fem kilometer från staden, och har spår som sträcker sig över 3,5 kilometer från 2010 meters höjd. Känner du dig äventyrlig kan du fråga om möjligheten att försöka Debeli Namet, en av Europas sydligaste glaciärer täckt med snö även i juli.

Upplev Zabljak med NOVASOL

Om du vill hyra hus i Montenegro hos NOVASOL för din nästa semester, men inte är riktigt säker på vart du vill åka, kan vi rekommendera Zabljak. Här tar den vackra naturen varmt emot dig, oavsett om du funderar på att använda den för en aktiv semester eller bara njuta av det på avstånd. Dessutom har Zabljak ett historiskt och kulturellt arv som är värt att uppleva.

NOVASOL erbjuda både semesterhus och semesterlägenheter i Montenegro - med en semesterbostad kommer du närmare det äkta Zabljak och allt vad detta kan erbjuda. NOVASOL har förmedlat semesterbostäder för uthyrning sedan 1968 och vi vet idag vad som behövs hos ett boende för att leverera den bästa semesterupplevelsen. Därför besöker våra medarbetare alla semesterbostäder innan de tas in i vårt utbud, så vi är säkra på att standarden motsvarar det som vi och våra gäster begär. Välkommen att se vårt utbud av semesterlägenheter och semesterhus i Zabljak, Montenegro!