Hyra hus vid Tivat Riviera

Semesterhus med pool i Montenegro

Hyra hus vid Tivat Riviera

Följ med NOVASOL till Tivat Riviera i Montenegro - en naturskön semesterpärla i Kotorbukten. Det behagliga klimatet, de många stränderna och den vackra naturen gör denna semesterdestination till mångas favorit. Här skiner solen 180 dagar om året och det sägs att Tivat Riviera har mest sol av alla platserna längs Kotorbukten. Kombinera en solig vistelse i ett semesterhus från NOVASOL med historia och utforska de charmiga byarna vid Vrmac och Lustica-halvöarna.

Kommunen och staden Tivat ligger i sydvästra Montenegro i den sydöstra delen av Kotorbukten. Tivat är storleksmässigt den minsta kommunen i Montenegro men trots att kommunen inte är så stor har den mycket att erbjuda. Tivat är vackert beläget i Kotorbukten, söder om Vrmacbergen i förlängningen av Lovcen. Kotorbukten omfattar även Tivat, Herceg Novi, Kotor, Risan, Perast och Prčanj. Tivat och Herceg Novi delar den 13 kilometer långa halvön Luštica.

Populära semesterhus i Tivat Riviera

Loading...

Semesterhus med pool i Tivat Riviera

Loading...

Besök staden Tivat från semesterhuset

Från din semesterbostad kan du enkelt besöka kuststaden Tivat - den yngsta staden i Kotorbukten, grundad på en platå vid foten av Vrmac-bergen. Det vackra läget och den spännande historien gör detta till ett populärt turistmål. När du anländer till staden kan du be om riktningen till Pine, en promenad där man kan vandra längs havet och stanna för en kopp kaffe eller något att äta på vägen.

Det finns inga sandstränder i staden, det behöver du ta dig en bit ut ur staden för att hitta, men Tivat har en hel del sevärdheter och aktiviteter som är bra för dem som söker en liten omväxling från strandlivet. Buca centret i staden och består av fem byggnader som alla representerar den harmoniska renässansen med några gotiska detaljer. Besök även stadsparken, en botanisk trädgård med exotiska växter fraktade till Tivat av sjömän från hela världen, i tillägg till gran, ceder och tallar som också växer i området. Marinan Kalimanj är ett område där kustlinjen skapar en naturlig "hamn" och också är en fin sevärdhet.

Besök byn Gornja Lastva som ligger tre kilometer utanför staden och på cirka 300 meters höjd i Vrmac-bergen. Denna lilla by har en charmig medelhavsatmosfär med stenhus och en kyrka. Här får du en fantastisk utsikt över Tivat Riviera och Luštica-halvön.

Från Tivat till Budva

Aktiv eller avkopplande semester på Tivat Riviera?

Här behöver du inte välja - du kan få både och vid Tivat Riviera. Här kan du välja mellan 17 stränder som täcker en yta på över 31 000 km2. Detta är den rätta platsen för dig som vill ha en lat badsemester, med långa dagar i Kotorbuktens solrika paradis. Längs Tivat Riviera finns det många kaféer, restauranger och barer - perfekt för en paus från solen med uppfriskande drinkar under palmerna.

Genom att hyra hus vid Tivat Riviera kommer möjligheten till vattenrelaterade aktiviteter naturligt. Här erbjuds dykning, vattensport, segling, fiske och grottvandring - alla stora aktiviteter för en fartfylld semester.

Njut av strandliv i Montenegro

Mystiska ö-upplevelser

Området utanför Tivat är spännande att utforska och, om du vill, kan du ta en båttur till de tre öarna strax utanför staden. Ostrvo Cvijeće, "Blomsterön", är en liten ö inte långt från Tivat. Här kan du se klostret tillägnad ärkeängeln Mikael vilket byggdes i början av 1300-talet. Den mystiska ön Sveti Marko var fram till inbördeskriget i Jugoslavien ett mycket populärt turistmål med 500 hus byggda i Tahiti-stil. Idag ön är mestadels övergiven och täckt med grön vegetation. På ön Gospa od Milosti finns idag ett kloster men ön var tidigare hem till de katolska biskoparna i området. Trästatyn av Madonna i kyrkan sägs ha mirakulösa krafter.

’Dobro Vam učinjelo!’

På Tivat Riviera kan du som ska hyr semesterbostad få god, medelhavsinspirerad mat där det ofta serveras fiskrätter, ofta grillad, med färsk fisk direkt från havet. Folk här visar ofta stor gästfrihet - kanske du har turen att bli inbjuden till middag i någons hem? Som gäst här kommer du att erbjudas inbegripet druvbrandy, kakan "frustula" eller oliver, beroende på tillfälle och tid på dygnet. Här kan du också smaka den unika lokala zucenica, en grön växt som ofta används i sallad. Av denna växt görs många lokala specialiteter som är värda att smaka under semestern. Ett semesterhus eller en semesterlägenhet ger dig friheten att laga middag i ditt eget kök eller njuta av en av de lokala specialiteterna på terrassen efter en lång dag på stranden.

Väljer du att hyra hus i Montenegro så är semestern nästan inte komplett utan att ha prövat traditionella drycker, såsom vitvinet Krstac, druvbrandyn Loza eller Nikšićko-öl. Bli inte förvånad när någon säger ’Dobro Vam učinjelo’ till dig, det är nämligen ett traditionellt uttryck som betyder ’bon appetite’.

Boende på Tivat Riviera med NOVASOL

Tivat Riviera förbinds till resten av Montenegro med en motorväg som går längs hela kustlinjen. Motorvägar leder österut till Budva och Podgorica, och västerut till Herceg Novi och Kroatien. Tre kilometer från Tivat stad är Montenegros största flygplats.

Har du sett på vårt utbud när det kommer till att hyra hus eller semesterlägenhet i Montenegro så vet du att det finns många fina platser som kan bli ditt nästa resmål. Här kan vi bland annat tipsa om våra semesterbostäder vid Tivat Riviera där du finner både semesterhus och lägenheter i utbudet.