Hyra stuga i Mörrum

Hyr en stuga i Mörrum för er nästa semester i Blekinge och upptäck själv varför fiskare från hela världen väljer att resa hit. Även om ni inte skulle vara fiskeintresserade, är Mörrum ett härligt alternativ om ni är intresserade av en stugsemester någonstans i Blekinge.

Att hyra stuga i Mörrum passar fiskaren utmärkt

Populära semesterhus i Mörrum

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Mörrum

Loading...

Välkommen till Mörrum

Tätorten Mörrum ligger i Karlshamns kommun, knappt 5 kilometer från havet och Östersjön. Den berömda Mörrumsån (totalt ca 186 km lång) flyter genom orten innan den mynnar ut i havet.

Orten är naturligtvis mest känt för sitt fiske men på grund av läget är en stuga i Mörrum en utmärkt bas för att uppleva Blekinge under er semester.Mörrum nås enkelt oavsett var din utgångspunkt är.

Bilvägen från till exempel Malmö eller Köpenhamn ger dig E22 nästan hela vägen. Kommer du havsvägen, ligger Mörrum endast 66 km från färjeläget i Karlskrona. Närmaste flygplats finner ni i Ronneby, cirka 40 km härifrån.

Drömdestination för sportfiskaren

Mörrumsån är känd över hela världen för sitt laxfiske. Faktum är att man funnit att fisket här redan beskrivs så långt tillbaka som år 1231. Laxen är den mest kända arten men också fisket för havsöring.

Fisket i Mörrumsån är mycket etablerat så ett besök till Laxens hus och sportfiskeanläggningen Mörrums Kronolaxfiske är en stark rekommendation. Här får ni tips på strategier, utrustning (eftersom du fiskar efter några av världens största laxar), regler för fisket i ån, samt köp av fiskekort.

Fiskesträckan vid Mörrums Kronolaxfiske är cirka 15 kilometer lång och ett av Sveriges ledande sportfiskevatten.

Fiskesäsongen av lax och havsöring i Mörrumsån sträcker sig som regel mellan 1 mars till 30 september. Hyr ni en av våra stugor i Mörrum under denna period kommer ni aldrig ha särskilt långt till fantastiska fiskeupplevelser.

Mer än bara fiske

En semester i Blekinge är något väldigt speciellt. Den vackra naturen, havet och skärgården är bara några av anledningarna till att detta är ett så omtyckt landskap. Med närheten till havet (5 km) i Blekinge gör att ni alltid har möjlighet till ett dopp i havet.

Men ni bor också nära Sveriges sydligaste skärgård - Blekinge Skärgård! Ta en tur ut bland de fantastiska öarna i skärgården och upplev havet – för stora som små. En av de mest fantastiska sakerna med skärgården i Karlskrona är dess grönska.

Eller ta en vandringstur i de gröna omgivningarna vid din stuga i Mörrum. Ett tips på vandringsled är den 30 km långa ”Laxaleden” som bäst beskrivs som en kulturell vandringsled.

Bland annat på grund av sin natur, är Blekinge en bra destination om du semestrar med er hund. Vill ni hitta ett boende som välkomnar hundar, kan ni enkelt söka på stugor som välkomnar husdjur här på vår hemsida.

I Karlshamn finns det också många möjligheter till att aktivera sig. Här finner ni science center "Kreativum" som är uppskattat bland såväl stor som liten. Perfekt om ni hyr stuga i Mörrum med barn.

Tips på andra besöksmål är alla de gårdsbutiker, hantverksbodar och loppmarknader som finns i Blekinge. Passa på att handla lokalt under din stugsemester i Mörrum!

Varför hyra en stuga i Mörrum, Blekinge hos NOVASOL?

På NOVASOL har vi arbetat med stugförmedling i Blekinge under många år och har idag ett stort utbud av stugor i landskapet. Vår egen personal i Blekinge arbetar året runt för att ta in nya stugor i vårt utbud i syfte om att löpande kunna erbjuda en ännu större och bättre stuguthyrning i området.

På NOVASOL besöker vi varje enskild semesterbostad och går igenom den grundligt innan vi tar in den i vårt sortiment, vilket bidrar till att skapa trygghet hos våra kunder.Vi har stugor och semesterboenden i hela 19 länder i Europa och runtom i Sverige.

På NOVASOL tror vi att god och säker service är nyckeln till oförglömliga semesterupplevelser.

Det är därför vi är med dig på hela resan - både före, under och efter - så att du alltid är i säkra händer när du hyr stuga i Mörrum med omnejd hos NOVASOL.

När ni har bestämt er för ett av våra boenden i Mörrum kan ni enkelt genomföra en bokning på vår hemsida eller via telefon.

Välkommen till NOVASOL och våra stugor i Mörrum.