Stugor i Ronneby

Upplev ’den moderna kurorten’ i sköna Blekinge. Välkommen att hyra stuga i Ronneby med omnejd hos oss på NOVASOL. Vi erbjuder ett flertal stugor i Ronneby med omnejd som du enkelt kan hyra online.

Ronneby är en fantastisk sommarstad med närhet till havet och med många mysiga badplatser. Ni bor tätt på Skärgården och har ett antal fantastiska ställen att besöka under er vistelse i Ronneby och Blekinge.

Stuga vid vatten i Saxemara, Ronneby

Populära semesterhus i Ronneby

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Ronneby

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Ronneby

Loading...

Sköna bad och rekreation

Staden är även känt för sitt brunnsbad mitt i centrum med flera badattraktioner och långa vattenrutschbana.

Det finns mängder av badplatser runt kusten men också ganska centralt. Om ni vill hyra stuga i Ronneby så har vi bland annat stugor dels i Ekenäs och Aspan som båda ligger nära havet med fina och barnvänliga badplatser.

En annan badplats med långgrund sandstrand är populära Millegarne. Kör du vidare ett par kilometer kommer du till Gökalv med härliga grönområden och klippor.

Sju kilometer från Ronneby centrum så kommer ni till Ekenäs och härifrån går en turbåt ut till den lilla ön Karön. Här finns långgrund sandstrand, brygga och omklädningshytter.

Bland brunnsparker och källor

Du som redan bokat någon av våra stugor i Ronneby får inte missa ett besök i Ronneby Brunnspark som är en av Sveriges vackraste parker. Den blev utvald till Sveriges vackraste park 2005. Här finner du ro och kan koppla av.

Den första brunnskällan öppnade 1705 och människor har vallfärdat hit genom åren för att dricka. Brunnsparken blev 1880 landets mest besökta kurort och hjärtat i ”Sveriges Trädgård”. Missa inte heller den välkända loppmarknaden i brunnshallarna som inträffar varje söndag under sommaren.

Ta en promenad genom brunnsskogen och se den exotiska japanska trädgården eller doftträdgården med över 700 växter. Avsluta med en fika i de gamla badhusen.

På den lilla ön Karön finns en mysig restaurang med glasveranda och snickarglädje. Absolut värt ett besök om du bor i någon av våra stugor i Ronneby.

Kultur och historia

Funderar ni på att hyra stuga i Ronneby så finns här gott om aktiviteter och många aktiva kulturföreningar.

Kulturcentrum, som ligger mitt i centrum nära kyrkan, innehåller en av södra Sveriges största konsthallar. Här finns också teater och andra kulturarrangemang.

Heliga kors kyrka är också värt ett besök. Den fungerade som central plats under Ronneby blodbad som inträffade i september, 1564.

Heliga Kors kyrka byggdes under 1100-talet och har numer två stjärnor i Michelins turistguide. Kvarteret Bergslagen bakom kyrkan är gamla kulturdelen av Ronneby med bland annat kultur- och aktivitetshus.

Varför hyra en stuga i Ronneby, Blekinge hos NOVASOL?

På NOVASOL besöker vi varje enskild semesterbostad och går igenom den grundligt innan vi tar in den i vårt sortiment, vilket bidrar till att skapa trygghet hos våra kunder. Vi har stugor och semesterboenden i hela 19 länder i Europa och runtom i Sverige.

Att hyra stuga är ett härligt sätt att semestra där du själv kan välja mellan en avkopplande och lugn semester eller en aktivitetsfylld sådan med upplevelser och attraktioner på schemat. Det är helt upp till er och ert sällskap.

Välkommen att hitta din favorit i vårt utbud av stugor i Ronneby!

Glöm inte bort att kika bland alla våra stugor och semesterboenden i Blekinge, du hittar dem här!På NOVASOL tror vi att god och säker service är nyckeln till oförglömliga semesterupplevelser.

Det är därför vi är med dig på hela resan - både före, under och efter - så att du alltid är i säkra händer när du hyr stuga i Ronneby med omnejd hos NOVASOL.

När ni har bestämt er för en av våra stugor i Ronneby kan ni enkelt genomföra en bokning på vår hemsida eller via telefon.Välkommen!