Stugor i Sollebrunn

Utsikt över sjön Anten från stuga nära Sollebrunn

Stugor i Sollebrunn

Välkommen till oss på NOVASOL för din nästa semester i Sollebrunn. Här njuter du av en semester i härliga naturomgivningar där du också kan uppleva sjö och historiska sevärdheter. 

Alla våra stugor i Sollebrunn, som har lediga perioder kvar att boka, kan du finna här på vår hemsida. Varje stuga och semesterlägenhet har besökts av vår egen personal innan den lagts ut för uthyrning. Därför får du en trygg stugförmedling samtidigt som du får det unika utbudet med personlig prägel som en privatägd stuga erbjuder.

Populära semesterhus i Sollebrunn

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Sollebrunn

Loading...

Semesterhus med pool i Sollebrunn

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Sollebrunn

Loading...

Semester i Sollebrunn

Tätorten Sollebrunn ligger i Alingsås kommun i Västra Götalands län. I kommunen finner du även, förutom centralorten Alingsås, även tätorterna Stora Mellby, Gräfsnäs och Magra. Kommunen har också över 150 sjöar av olika slag. Några av dessa ligger nära Sollebrunn. 

Två av sjöarna som ligger närmast är Vanderydsvattnet och Anten. Detta möjliggör till såväl semester med bad eller varför inte fiske? Att bo nära sjö är uppskattat av många. Ta en tur ut med båten och njut av en avkopplande semester i vacker miljö.

Besöksmål runt din stuga

Vid tidigare nämnda sjön Anten ligger också Gräfsnäs, bara 5 kilometer söder om Sollebrunn. En given höjdpunkt här är Gräfsnäs slottsruin och park. Gräfsnäsparken bär på en lång historia då det första slottet byggdes här redan under 1550-talet. Tre bränder senare står här idag slottsruinen kvar och är ett etablerat turistmål. Under sommartid, anordnas här många arrangemang med bland annat konserter och marknader. Varför inte packa picknickkorgen och ta en dag i parken? Läget vid sjön gör även att du här finner Gräfsnäs badplats som ickså har en lekplats. I närheten av Sollebrunn ligger även Kobergs slott vid Vanderydsvattnet. Dock är inte slottet öppet för allmänheten. 

Vill du till en större ort, är det inte långt till Alingsås med alla butiker och restauranger. Till Alingsås från Sollebrunn är det inte mer än 27 kilometer och nås därför med drygt en halvtimma i bil. På ungefär lika lång tid når du Trollhättan (31 kilometer).

Boka boende i Sollebrunn

På NOVASOL kan vi idag erbjuda ett brett utbud av stugor och semesterlägenheter för uthyrning. Vår stuguthyrning i Västra Götaland innefattar en lång rad olika resmål – bland annat Sollebrunn. Sedan 1968 har vi arbetat med stugförmedling och vet idag att varje plats har sin charm. Varje stuga bär på sin historia. Varje semestervistelse är unik. Genom att hyra stuga i Sollebrunn har du därför möjlighet till en semester där du skapar dina egna unika semesterminnen. 

Du kan boka ditt boende här direkt på hemsidan men givetvis är du även välkommen att kontakta oss om du vill ha hjälp. Du har även möjlighet att ringa till oss om du skulle ha frågor under vistelsen. Genom sökfunktionen här på hemsidan fyller du i de kriterier som är viktiga för dig. Här finns allt från bastu och öppen spis, till om din semesterbostad ska ligga nära sjö eller välkomna husdjur såsom hund. Välj den period du vill resa så visas sedan alla lediga stugor i Sollebrunn som matchar dina önskemål. Välkommen!