Stugor på Tjörn

Välkommen till en tjörn för en äkta västkustsemester! Tjörn ger dig utmärkta förutsättningar för en härlig semester. På vackra Tjörn får din sommarsemester smak av västkusten på allra bästa sätt. Här bor ni ofta precis vid vattnet och med närhet till sol och bad. Kanske också med en bländande utsikt och den vackra solnedgången över skärgården med alla sina många öar.

När ni hyr stuga på Tjörn och gillar mat från havet så har ni absolut kommit rätt. Här kan ni handla in och äta mängder av färska delikatesser direkt från havet. Antingen tar ni med hem och njuter av räkor och rökt fisk eller också äter en skön lunch ute på någon av de många restauranger som finns på ön eller längs med kusten.

Vybild över stugor på Tjörn

Populära semesterhus på Tjörn

Loading...

Djurvänliga semesterhus på Tjörn

Loading...

Semesterhus med öppen spis på Tjörn

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst på Tjörn

Loading...

Vid Bohusläns kust

Tjörn klassas som Sveriges sjunde största ö, men om du bara räknar naturligt skapade öar, är den faktiskt den sjätte största.

Ön tillhör Bohuslän i Västra Götaland och ligger även i Tjörns kommun som även innefattar öarna Klädesholmen och Stora Dyrön.

På Tjörn finns en rad härliga platser att hyra stuga på eller besöka under din semester på ön. Här finns bland annat Skärhamn, Kyrkesund och Rönnäng som alla ligger nära havet. Till ön tar du dig enkelt tack vare mycket bra broförbindelse.

Närheten till Göteborg (ca 50 km) gör att du även kan uppleva den ”mindre storstaden” under semestern. Andra besöksmål utanför Tjörn och som ligger i närheten är bland annat grannön Orust samt Stenungsund.

Aktiviteter på Tjörn

Tjörn präglas även av en unik och enastående natur som bjuder in till långa och korta promenader och vandringsutflykter.

Flera av våra stugor på Tjörn erbjuder dessutom en egen båt så att ni själva kan välja när och vart ni vill åka. Ta en dagsutflykt med båten, ut bland klippknallar och skär, ankra upp och ta ett dopp i det friska havet. Lägg sedan till till i någon av gästhamnarna för en god måltid.

Ön har alltid präglats av havet och sjöfarten. Några av Europas större rederier finns i området men även de mindre fiskebyarna och alla gästhamnar sätter även de sin prägel på ön. På sommaren är dessa mycket välbesökta och bjuder in till spännande utflykter.

Gillar ni själva att fiska så finns det givetvis oändligt med möjligheter för just detta. Beroende på under vilken säsong ni kommer så präglar detta miljön och även fisket på ön.

Gillar ni att löpa eller gå på sköna promenader så undersök även den skön Säbyleden som ligger på Tjörn. Här går ni på en utmärkt led som är perfekt att både löpa och gå på.

Passa också på att besöka något av de fina museer som berättar om områdets historia såsom akvarellmuseum eller Sjörfartsmuseum.

Ett besök på Nordiska Akvarellmuseet är nästan ett måste, här ställer konstnärer från hela världen ut sina konstverk.

När ni blir kaffesugna så behöver ni inte oroa er. Det finns många pittoreska små caféer utspridda över Tjörn och de många små öarna. Närheten till Göteborg ger er dessutom goda möjligheter till förstklassig shopping. Upplev allt detta på egen hand genom att hyra en av våra många stugor på Tjörn.

Stuguthyrning på Tjörn

På NOVASOL besöker vi varje enskild semesterbostad och går igenom den grundligt innan vi tar in den i vårt sortiment, vilket bidrar till att skapa trygghet hos våra kunder.Vi har stugor och semesterboenden i hela 19 länder i Europa och runtom i Sverige.

Glöm inte bort att kika bland alla våra stugor och semesterboenden i Bohuslän, du hittar dem här!

På NOVASOL tror vi att god och säker service är nyckeln till oförglömliga semesterupplevelser.

Det är därför vi är med dig på hela resan - både före, under och efter - så att du alltid är i säkra händer när ni hyr stuga på Tjörn med NOVASOL.

När ni har bestämt er för en av våra stugor på Tjörn kan ni enkelt genomföra en bokning på vår hemsida eller via telefon.

Välkommen till oss på NOVASOL och våra stugor på Tjörn!