Stugor i Bengtsfors

Bengtsfors är en trevlig ort i Dalsland som har mycket att erbjuda för dig som söker efter en semester i en naturlig och mångsidig miljö som bjuder på många och ibland oväntade upplevelser.

Bengtsfors är en ort i utveckling, som satsar på de härliga naturupplevelser som den omliggande blandningen av skog och sjöar, vandringsleder och utflyktsmål erbjuder. Upplev allt detta du också, med utgångspunkt från någon av våra stugor i Bengtsfors!

Upptäck Bengtsfors på cykel under din semester

Populära semesterhus i Bengtsfors

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Bengtsfors

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Bengtsfors

Loading...

Många möjligheter till naturupplevelser

När du funderar på att spendera semestern i någon av alla stugor i Dalsland kan Bengtsfors kanske vara ett naturligt val eftersom det är en ort där det nästan alltid är något på gång. Är du aktiv av dig så har du med stor sannolikhet har hört talas om Dalsland kanotmaraton eller Dalsland X-trail.

Närheten till vatten nästan överallt runt Bengtsfors bjuder självklart in till fiske och paddling när du hyr stuga här men skogen och alla vandrings- och cykelmöjligheter är definitivt något du också borde uppleva när du besöker Dalsland. Stuguthyrning är ett utmärkt sätt att på dina egna villkor uppleva mångfalden i Dalsland och inte minst Bengtsfors med omnejd.

Aktiviteter nära din stuga

I närheten till Bengtsfors finns dessutom bland annat Baldersnäs Herrgård som håller flera spännande evenemang. Med någon av våra stugor i Bengtsfors är du även nära t.ex. Åmål med sin årliga Blues Fest som är väl värd att besöka eller Säffle med många kulturevent året om.

Genom att hyra stuga i Bengtsfors får du väldigt bra möjligheter till oförglömliga naturupplevelser och äventyr! Till och med västkusten, Uddevalla och Strömstad samt Norge kan nås på en dagsutflykt. Utbudet är stort i hela området, utöver slussarna, t.ex. i Håverud eller Halmens hus i Bengtsfors finns en hel del fornlämningar och även gammelgården där du kan uppleva på nära håll hur man levde och bodde förr i tiden. Man har flyttat en hel liten by i delar från sin ursprungsplats till Bengtsfors och byggt upp husen igen. På så sätt har man skapat ett lättillgängligt friluftsmuseum i en härlig omgivning och med blick över Bengtsfors och sjön Lelången som sträcker sig genom orten.

Slussarna i Bengtsfors är en del av Dalslands kanal och kan vara spännande att besöka med en glass i handen. Här kommer allehanda båtar förbi, från kanoter och kajaker till stora segelbåtar och yachter.

Fiske, vandring och paddling

Bengtsfors - och Dalsland i stort - erbjuder mängder av fantastiska fiskeupplevelser i både små tjärn, stora insjöar och självklart även Vänern, Europas tredje största sjö. Utbudet av arter som du kan fånga är mycket stort och allt från lax till gös och röding samt diverse andra fisksorter som gädda, abborre, öring och lake finns att fånga. Såväl traditionellt mete med ett enkelt metspö som avancerad trolling och flugfiske är möjliga genom att hyra stuga i Dalsland.

Den underbara naturen i Dalsland bjuder också in till cykling, vandring och självklart paddling och det finns såväl kanotleder som cykel och vandringsleder och tillhörande uthyrningsmöjligheter på flera håll. Även dressiner finns på flera håll och kan ge oanade naturupplevelser, många älgar gillar närheten till de gamla rälsarna och dressinen kan vara ett utmärkt sätt att se skogens konung.

Boka boende i Bengtsfors hos NOVASOL

Kort och gott, Dalsland är ett fantastiskt landskap som kan bjuda på den ena drömsemestern efter den andra. Den lilla orten Bengtsfors är ett fantastiskt semestermål med många möjligheter till minnesvärda stunder. Vill du boka boende här, eller något annat av våra semesterhus i Västra Götaland, hälsar vi dig välkommen att se vårt utbud av stugor här på vår hemsida där du kan boka direkt online. Vår svenska kundservice står även redo över telefon eller mail om du vill ha hjälpa med att boka din stuga. På NOVASOL har vi arbetat med stugförmedling i många år och är glada över att kunna erbjuda ett trevligt utbud av stugor i Bengtsfors med omnejd.