Stugor i Mollösund

I Mollösund med omnejd kan du hyra stuga hos oss på NOVASOL. Med någon av våra stugor i området har du möjlighet till en semester på västkusten i genuin miljö där närheten till havet är en av höjdpunkterna. Välkommen att boka din stuga i och i närheten av Mollösund här på vår hemsida eller genom att ringa till oss.

Urlaub Mollösund

Bland Sveriges äldsta fiskelägen

Mollösund ligger på den sydvästra spetsen på Orust i Västra Götalands län. Det genuina gamla fiskesamhället är en mycket omtyckt plats att spendera semestern på varför också invånarantalet ökar under sommarperioden då folk bor i till exempel stugor och semesterlägenheter.

Mollösund är en del av Bohuslän och var en gång i tiden det största fiskeläget i landskapet och tillika ett av de största i hela Sverige. Mollösund var redan på 1500-talet en knutpunkt för fisket där sillen stod i fokus. Genom årens lopp har fisket återkommit som centralt för orten och just sillfisket var även stort under 1900-talet hela vägen fram till 70-talet.

Lägger du till i gästhamnen – som har cirka 100 platser – kommer du förmodligen välkomnas av Mollösunds fyr. Fyren ligger på Gallebergsudden i de nordvästra delarna. Väl inne i hamnen har du närhet till Mollösunds utbud av restauranger, caféer och uteserveringar.

Omtyckt semesterdestination

Från att tidigare varit ett fiskesamhälle är Mollösund idag framför allt en populär och omtyckt destination för turister. Fortfarande är den genuina kustatmosfären kvar här vilket bland annat märks på husen och sjöbodarna.

Givetvis är bad ofta på agendan bland gäster som väljer att hyra någon av våra stugor i Mollösund. En badplats som då ligger nära till hands är Kattevik i Mollösund där du bland annat finner bryggor och hopptorn.

Väljer du att hyra stuga på Orust så finns det flera sevärdheter att ta del av. I Mollösund finner du bland annat den gamla väderkvarnen från 1700-talet. Samma väderkvarn ligger till grund för det årliga eventet Kvarnens dag som går av stapeln första lördagen i juli. Ta även en promenad till utsiktsplatsen Klockeberget där du förutom informationstavlor kan se fiskarkvinnan gjord i trä stå och speja ut över havet.

Uthyrning av stugor i Mollösund och på Orust

Din nästa stuga i Mollösund med omnejd kan du boka direkt här på vår hemsida. Samtliga stugor på Orust och i övriga Sverige besöks av vår egen personal innan de tas in i sortimentet och läggs ut för uthyrning. På NOVASOL har vi arbetat med stugförmedling i Västra Götaland under många år och är därför glada över att kunna erbjuda ett unikt och varierat utbud för dig att välja mellan.

Samtliga stugor är privatägda vilket gör att du verkligen får en genuin upplevelse av resmålet. Därför kan du också segmentera på just dina önskemål när du ska hyra stuga i Bohuslän vilket gör att du har goda möjligheter att hitta ett boende som passar just dig. Eftersom först till kvarn gäller, är ett tips att redan nu börja din sökning efter din nästa semesterbostad i vårt utbud av stugor i Mollösund!