Stugor i Skara

Skara är en liten småstad som bjuder på både kultur, nöjen och natur för stora och små. På våren kan du se tranorna dansa vid Hornborgarsjön och icke att förglömma är Skara Sommarland som många barn drömmer att åka till sommartid. På berget Billingen kan du åka både utför och längd i preparerade spår. Så oavsett årstid, passa på att hyra stuga i Skara.

Möjlighet för att hyra stuga i Skara

Stugor nära Skara sommarland

Vem vill inte hyra hus i Skara och besöka Skara Sommarland? För barnen är detta drömmen en varm och härlig sommardag.

Här finns racingbanor, åkattraktioner och hur mycket som helst att göra både i vattnet och utanför. Sommarlandet är Skandinaviens största vattenpark fullt med äventyr och bus.

Utsikt mot Hornborgarsjön nära Skara

Njut av natur och djurliv

I området är det enkelt att koppla av och hitta på olika utflykter. Silverfallet är ett naturreservat med vackra blåsippor, gullvivor och lungört som alla blommar under våren. Här finns även ett litet vattenfall att beskåda. Absolut värt ett besök om man vill tanka lite energi med hjälp av naturen och sen återvända till sitt boende i Skara. 

Hornborgarsjön är ett annat vackert område och ett måste att besöka om du har hyr ett boende i Skara under våren. Hornborgarsjön är ett naturreservat och är en av Sveriges rikaste fågelsjöar. På våren och hösten kommer tranorna och bjuder upp till en vacker dans för den som tittar på. 

En halvtimmes bilresa från Skara ligger Kinnekulleleden som totalt är 45 km lång. Carl von Linné var imponerad av Kinnekulles natur och det fortsätter att fånga sina besökare. Berget Kinnekulle kallas ofta för ”det blommande berget” och är värt att besöka året om. Packa ner en picknick och vandringsskorna och utforska lederna i området. Naturen är varierande och på Högkullen kan du blicka ut över en av Skaraborgs allra bästa utsikter.

Billingen, fantastiskt både sommar som vinter

Våra stugor i Skara med omnejd är perfekt som start för en tur till Billingen. Ett berg med vandringsleder, vackra naturupplevelser, sjöar för fiske och bad och andra aktiviteter. Här finns fina löpspår och mountainbikespår för den sportige. Är du sugen på ett bad i pool, finns även ett utomhusbad för både lek och motion. För er som vill hyra stuga i Skara vid sjö, är Billingen ett bra utflyktsmål.

Vintertid förvandlas området till ett vinterparadis med både utförsåkning och 50 km preparerade längdåkningsspår. För barnen finns många roliga aktiviteter som Skogsmulleriket, en spännande lekplats som kallas Äventyret och mycket mer. Vill du hyra stuga i Skara med hund, så finns boende att hyra. Självklart ska hela familjen få följa med!

Upplev kulturlivet

När du är i en av våra stugor i Skara får du inte missa att besöka Varnhems klosterkyrka. Varnhems klosterkyrka har en spännande historia och är nästan 1000 år gammal. Här kan du gå under kyrkans valv där munkarna gått för många, många år sedan. Blir du sugen på lite fika, finns här ett mysigt café. Efteråt kan du sträcka lite på benen genom att gå Rosenstigen som är en slingrande vandringsled på två km runt området.

Boka ditt semesterhus i Skara med NOVASOL!

NOVASOL har sysslat med stuguthyrning sedan 1968 och är Sveriges största stugförmedlare. Här finns ett bra utbud av stugor i Västra Götaland. Boka boende i Skara och utforska omgivningarna. Du kommer inte att bli besviken!