Stugor i Sjötorp

Välkommen till våra stugor i Sjötorp vid natursköna Vänern i Västra Götaland. Detta smultronställe är en omtyckt plats att spendera semestern, bland annat på grund av närheten till den stora sjön och den vackra naturen. Hos NOVASOL kan du hyra stuga på flera ställen längs med Vänerns östra delar i, eller i närheten av, Sjötorp.

Uraub Sjötorp

Populära semesterhus i Sjötorp

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Sjötorp

Loading...

Början på Göta Kanal

Mitt emellan Mariestad och Otterbäcken i Västergötland ligger natursköna Sjötorp. Orten är Göta Kanals västra ändpunkt innan kanalen mynnar ut i Vänern. Sjötorp är en liten tätort som är en del av Mariestads kommun. Till kommunen hör, förutom tätorten Mariestad, också bland annat Ullervad och Lugnås.

Denna pärla vid Vänern har en historia som brukssamhälle vilken sträcker sig långt tillbaka. Genom årens lopp har många fartyg byggts här men det etablerades även till exempel sågverk. Mycket som en konsekvens av Göta Kanals uppkomst. Besök Kanalmuseet för att lära dig mer om Göta Kanal och dess historia. Hyr en cykel på plats och ta dig ut för att på egen hand upptäcka omgivningarna längs med Göta Kanal, eller promenera om du istället föredrar det.

Vid Sveriges största sjö

Under sommaren blommar Sjötorp upp och många turister väljer att besöka orten eller att exempelvis hyra stuga här. Läget vid Vänern – som är Sveriges största sjö – gör Sjötorp till en omtyckt turistort som också har gott om service.

Det är inte bara under sommaren som besökare väljer att hyra stuga i Sjötorp. Också under andra delar av året finns möjligheter till härliga semesterupplevelser. Som exempel är Sjötorp med dess omgivning uppskattat av fiskare vilket gör området till ett besöksmål utanför sommarens högsäsong.

Utöver tidigare nämnda så finns det gott om upplevelser och aktiviteter inom räckhåll när du hyr stuga i Sjötorp. Den vackra naturen och läget vid Vänern gör att många utflyktsmål finns att utforska med antingen båt, bil, till fots eller på cykel. Är du i området under Sjötorpsdagarna bör du definitivt passa på att besöka evenemanget när du är på plats.

Från Sjötorp har du heller inte långt till andra trevliga besöksmål i närheten såsom Mariestad (22 km), Gullspång (18 km) och Töreboda (20 km). Du har även kort avstånd till mysiga ön Torsö (15 km) i Vänern.

Stugförmedling vid Vänern och i Sjötorp

Utbudet i Sjötorp är en del av vårt totala sortiment av stugor i Västra Götaland. Alla stugor, semesterhus och lägenheter som du finner hos oss har besökts av vår egen lokala personal innan de lagts ut för uthyrning. Detta är bland annat för att säkerställa att du som bokande gäst har fått rätt information om din semesterbostad. Vi brukar kalla det för kvalitetssäkring.

Som stugförmedling har vi på NOVASOL en historia som sträcker sig så långt tillbaka som 1968. Vi är därför glada att idag kunna erbjuda ett brett och personligt utbud som bland annat innefattar flera sina stugor i Sjötorp för uthyrning. Flera av dessa ligger vid Vänern och ger en härlig närhet till sjö. Vissa så nära att du kan njuta av en fantastisk sjöutsikt – perfekt för en avkopplande och rofylld semester. Här på vår hemsida är du välkommen att söka fram samt boka just din favorit i vårt utbud av stugor i Sjötorp!