Stugor i Henån

På den norra delen av Orust finner du Henån – en omtyckt semesterdestination som närmast dubblar invånarantalet under sommaren när turisterna besöker ön. På NOVASOL, har vi flera stugor i Henån med omnejd för uthyrning. Välkommen att hitta och boka just din nästa stuga hos oss på NOVASOL.

Ett boenden i Henån på Västkusten

Populära semesterhus i Henån

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Henån

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Henån

Loading...

Fint beläget på västkusten

På den svenska västkusten ligger Sveriges fjärde största ö Orust. På den norra delen av ön ligger Henån som också är centralort i Orusts kommun, Västra Götalands län. Med sitt läge vid havet i Bohuslän blir Henån ett bra alternativ för den som söker en semester i en stuga på den svenska västkusten. Härifrån är det inte heller långt till bland annat Skaftö och Uddevalla om du vill ta dagsutflykter från ön.

Från de centrala delarna av Göteborg når du Henån på cirka en timme med bil (75 km). Bilvägen till Orust förbinds med fastlandet genom broar vilket gör att det är enkelt att ta sig hit om du har valt att hyra stuga här.

Omnämnande av Henån sträcker sig så långt tillbaka som 1400-talet och som samhälle började orten växa fram under 1800-talet med bland annat olika typer av handel. Henån utvecklades till att bli en omtyckt badort vilket det är även idag.

Stuga i Henån på Orust

Bad och natur

Som för många andra av våra stugor på Orust kan också våra boenden i Henån erbjuda närhet till salta bad i havet. Med en stuga på västkusten under sommaren är bad ofta en given parameter och Orust och Henån har flera fina badplatser att besöka. Henåns badplats, Småholmarna har bland annat hopptorn och bryggor.

Runt om i Orust kommun och på ön finner du allt från lite större badplatser som har organiserad skötsel, till mindre smultronställen i till exempel vikar. Exempel på badplatser är Kungsvikens och Svanesunds badplats. Sannerligen kommer du hitta din egen favorit bland alla stränder och badplatser på ön under din semester här.

På ön ligger en mängd olika andra naturupplevelser att upptäcka. Allt ifrån naturreservat till fina vandringstigar och cykelleder. Upplev ön som du vill, en biltur till en mysig vik, en båtur ut till någon av de mindre öarna i skärgården, eller upptäck närområdet på cykel eller till fots. Oavsett hur du väljer att ta dig runt finns det mycket att se och upptäcka i den finns miljön på Orust och i och omkring Henån.

Boka din stuga i Henån hos NOVASOL

Som Sveriges största stugförmedling avseende privatägda, kvalitetssäkrade stugor är vi glada över att kunna erbjuda ett härligt utbud på Orust och i Henån. Våra stugor på Orust kan bokas direkt här online och så också om du söker boende i Henån.

Vår egen personal i Bohuslän besöker varje stuga innan de läggs ut för stuguthyrning för att säkerställa att du som bokande gäst får korrekt information. I alla bokningar ingår dessutom vårt Trygghetspaket utan extra kostnad när du bokar direkt hos oss. Där ingår bland annat avbeställningsskydd om du skulle drabbas av plötsligt förhinder såsom arbetslöshet eller sjukdom.

Välkommen att söka fram din nästa stuga i Västra Götaland bland våra boenden i Henån på Orust. Boka ditt boende direkt här på vår hemsida för att sedan börja längta efter din nästa semester på västkusten!