Stugor på Hönö

Hönö, och i stora delar av övriga Öckerö kommun, kan du hyra stuga för semestern hos NOVASOL. Med en stuga på Hönö har du en utmärkt utgångspunkt för att uppleva västkusten och semestra i genuin skärgårdsmiljö. Välkommen att boka din favorit i vårt utbud av stugor på Hönö!

Ferienwohnung Hönö - Västra Götaland

Öliv i Göteborgs norra skärgård

Hönö är en del av Göteborgs norra skärgård och är också lätt att nå tack vare sin närhet till fastlandet och Göteborg. Ön kan nås med såväl bil som buss eller cykel. Du kan ta bilfärjan (cirka 12 minuter) från Lilla Varholmen till Hönö för att sedan ta dig vidare på ön.

Hönö är en del av Öckerö kommun i Bohuslän som också inkluderar öar som Björkö, Grötö och Öckerö. Även om tätorten Öckerö på ön med samma namn är centralort i kommunen, har Hönö flest invånare.

För svensken har Hönö bland annat blivit känt för Hönökakan. Brödet som finns i var och varannan matvarubutik idag ska ha börjat tillverkas under tidigt 1900-tal. Väljer du att hyra stuga här bör du självklart passa på att köpa färsk Hönökaka och avnjuta den på verandan ”hemma”.

Vad kan man göra på Hönö?

Oavsett om du är på dagsbesök eller väljer du att hyra stuga på Hönö finns det gott om aktiviteter och sevärdheter att ta del av på ön. Här är några exempel på vad det finns att göra och se på Hönö under din vistelse:

  • Labyrinten – Den arkeologiskt mystiska labyrinten vid Jungfruviken är ungefär 7,5 meter i diameter och har sex stycken stenvarv/kretsar. Labyrinten har bland annat kallats för Tryggeberg, Trollringen och Tröggebergs slott.

  • Shopping – Flera butiker finns på ön vilket gör att shopping kan vara en trevlig aktivitet under din vistelse på Hönö.

  • Fiskemuséet Hönö Klova – Fiskemuseet är beläget längst ut i Hönö Klova hamn och är ett omtyckt besöksmål bland såväl gammal som ung.

  • Paddla och dyk – På Hönö finns möjlighet att prova på såväl paddling som dykning. Upplev livet under ytan eller njut av utsikten från ovan vatten.

  • Skaldjurssafari – Följ med ut och testa på krabbfiske - en möjlighet att lära dig hur fisket går till. Eller varför inte prova på hummersafari? Perfekt om du hyr en av våra stugor på Hönö under hösten då hummerfisket har säsong.

Hönö är också en bra utgångspunkt för utflykter som till exempel till Vinga fyr. Från Hönö Kläva går båtar ut till den livfulla hamnen på ön som är ett populärt besöksmål trots att ön i sig är obebodd.

Boka din stuga hos NOVASOL

På NOVASOL är vi glada över att kunna erbjuda stuguthyrning i Västra Götaland där vi också har ett härliga stugor på Hönö i sortimentet. Vår egen personal på västkusten besöker året om nya stugor vars ägare vill hyra ut vilket gör att du kontinuerligt hittar nya boenden i vårt utbud.

För att hyra en stuga så gör du helt enkelt en sökning här på vår hemsida där du också kan boka ditt boende direkt online. Om du inte vill boka på internet eller har någon fråga innan du bokar, är du självklart välkommen att kontakta vår kundservice som gärna hjälper dig med de frågor som du kan tänkas ha.

Du bokar sedan din stuga i Bohuslän öarna i vetskap om att vårt Trygghetspaket – med bland annat avbeställningsskydd – alltid ingår automatiskt i bokningen när den görs direkt med NOVASOL. Välkommen att hitta din nästa semesterbostad i vårt sortiment av kvalitetssäkrade stugor på Hönö!