Stugor i Sotenäs

Välkommen till Sotenäs! Du som alltid drömt om en semester i Bohuslän har hamnat mitt i prick. Här i Sotenäs kommun ligger flera av Bohusläns mest kända och traditionsrika semesterorter. För vad tänker du på när du hör ortsnamn som Kungshamn, Smögen, Bohus-Malmön, Hunnebostrand eller Bovallstrand?

Troligtvis går tankarna till små pittoreska orter, sol, semester och gulliga Bohusstugor på klipporna… allt detta finner du här i Sotenäs. Och sist men inte minst - riktigt god mat!

Boende vid havet i Väjern, Sotenäs kommun

Populära semesterhus i Sotenäs

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Sotenäs

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Sotenäs

Loading...

Sol, vind och vatten

Vad är bättre än att utnyttja sommarvädret för att strosa runt på kända Smögenbryggan? Sommartid är den full av besökare som gärna tar en liten paus i en och annan krog eller café, som betraktar fiskarna anlända med fångsten och som bara tar det lugnt i härliga sjöbrisen. Äta friska delikatesser från havet och njuta av något gott i glaset i den gassande solen.

Vill du däremot ha mer bris så rekommenderas antingen en skärgårdstur, exempelvis genom Sotenäskanalen eller en tur på en fiskebåt för att förstå hur fiskarnas arbete ser ut.

Åter i land är det tid att besöka Nordens Ark, en djurpark som bl.a. specialiserat sig på att ge utrotningshotade djurarter lite andrum. Exempelvis snöleopardens existens har säkrats här med några kullar – ”Made in Bohuslän”.

Lite sugen på medelhavet… fast i Norden? Ta då bilfärjan till Bohus-Malmön en solig dag och då känns det faktiskt lite som runt medelhavet, inklusive ”cykadsång”.

Redan där så är det värt att besöka utomhusarenan Stallebrottet som har skapats av ett gammalt stenbrott och använts som ”open-air”-teater.

Stugor nära havet i Sotenäs kommun

Sköna bad under semestern

Sol, vind och vatten… ok, men hur var det med att bada? Visst finns det härliga badställen i Sotenäs kommun.

Bohusläns kust är ett rike av runda stenklippor och skär och bland dessa ligger exempelvis Badholmarna i Bovallstrand. Dessa sammanslutna holmar är barnens rena badparadis. Här kan de bada, hoppa från badbryggor och klippor och leka hela dagen lång.

Detsamma gäller på Hovenäsets badplats, på Sandö Smögen, Kattesand på Bohus-Malmön och många fler ställen i Sotenäs kommun.

Varför hyra en stuga i Sotenäs med omnejd hos NOVASOL?

På NOVASOL besöker vi varje enskild semesterbostad och går igenom den grundligt innan vi tar in den i vårt sortiment, vilket bidrar till att skapa trygghet hos våra kunder.Vi har stugor och semesterboenden i hela 19 länder i Europa och runtom i Sverige.

Glöm inte bort att kika bland alla våra stugor och semesterboenden i Bohuslän, ni hittar dem här!På NOVASOL tror vi att god och säker service är nyckeln till oförglömliga semesterupplevelser.

Det är därför vi är med er på hela resan - både före, under och efter - så att ni alltid är i säkra händer när ni hyr stuga i Sotenäs med omnejd hos NOVASOL.När ni har bestämt er för en av våra stugor i Sotenäs kan ni enkelt genomföra en bokning på vår hemsida eller via telefon.Välkommen!