Stugor i Dals-Ed

Dals-Ed är en fantastisk och mångsidig kommun i Dalsland där det passar utmärkt att hyra stuga för att fritt och på egen hand kunna uppleva genuin natur, runt 400 sjöar och en tystnad som från en annan värld. Kommunen Dals-Ed har Ed som centralort och är beläget i hjärtat av Dalsland. Välkommen till NOVASOL för att hitta din favorit i vårt utbud av stugor i Dals-Ed!

Stugor i Dals-Ed, Dalsland

Populära semesterhus i Dals-Ed

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Dals-Ed

Loading...

Många möjligheter till naturupplevelser i Dals-Ed

Avkoppling, nöje och upplevelser finns i en oväntad mångfald när du bor i någon av våra stugor i Dalsland. Dals-Ed har, liksom många områden i Dalsland, en uppsjö av vattendrag, tjärnar och sjöar. I likhet med till exempel Dals-Ed eller Åmål, ger dig som hyr stuga i Dals-Ed över semestern utmärkta möjligheter till fiske och paddling.

Dals-Ed erbjuder utöver fiske, paddling och vandring även flera populära event, exempelvis det lokalt mycket populära Monsterracet, där monstertruckar rusar fram över banan eller Nostalgimässan, event där många av lokalbefolkningen passar på att träffas och njuta av gemensamma intressen. Även Eds countryfest eller Åmåls Blues Fest är väl värda ett besök för dig som tycker om musik.

Genom att hyra stuga i Dals-Ed, Dals-Ed eller någon annanstans i Dalsland får du möjlighet att besöka många sevärdheter och aktiviteter, flera gamla kyrkor och fornlämningar. Några exempel är Parsetjärn Skans, en bunker från andra världskriget som är ovanligt välbevarad, eller Nössemark kyrka som kan vara intressanta för dig som tycker om historia. För dig som hellre vill vara aktiv på stugsemestern finns också finfina möjligheter när du bor i någon av våra stugor i Dalsland.

Sjö i Dals-Ed

Fiske, vandring och paddling

Med nästan 400 sjöar runt hela Dals-Ed finns självklart fantastiska fiskemöjligheter för dig som vill hyra stuga i Dalsland. Du kan fånga gädda, abborre och braxen lite överallt. Du har också chans till ädelfisk i flera vatten. Både sommar och vintertid kan fisket erbjuda lugn och avkoppling för alla åldrar. Kom ihåg att kontrollera de lokala fiskereglerna innan du sätter igång.

Runt om Dals-Ed finns också flertalet kanot-, kajak-, och cykeluthyrning och vandringsleder t.ex. i Tresticklan nationalpark som förstås enkelt nås från någon av alla stugor som finns i området. Du har dessutom möjlighet att besöka älgparken Dalsland Moose Park och Akvedukten i Håverud samt många fler sevärdheter och aktiviteter. Stuguthyrning är ett utmärkt sätt att på dina egna villkor uppleva mångfalden i Dalsland.

Museum och närhet till aktiviteter

Orten ligger strategiskt bra placerat för dig som vill ha en omväxlande semester och du tar dig enkelt från någon av våra stugor till exempelvis Uddevalla, Strömstad och västkusten eller för den delen till Norge på en dagsutflykt. Detta ger dig utmärkta möjligheter att varva naturupplevelserna i Dalsland med shopping, restauranger och fika och aktiviteter för alla åldrar och oavsett väder.

Dals-Ed med omnejd är helt enkelt en kommun med ett oväntat stort utbud av aktiviteter och upplevelser. Genom att hyra en stuga öppnar sig många möjligheter inte bara sommartid utan i förlängningen året om. Här finns möjligheter till skidåkning, skridskoåkning och mycket mer under vintertid.

Du tar dig enkelt omkring i Dalsland med bil och har möjlighet att se både vilt och fantastiska landskap under tiden du tar dig till nästa aktivitet. Dalsland, och inte minst Dals-Ed, är ett fantastiskt semestermål som du med fördel upplever med NOVASOL. Kommunen är även en del av Västra Götalands län. Därför finner du semesterbostäderna i området även bland våra stugor i Västra Götaland. Välkommen till NOVASOL för att hyra stuga i Dals-Ed!