Stugor i Trollhättan

Alltid nära till härliga upplevelser och mängder av äventyr! Trollhättan har fått sitt namn efter ett berg i Trollhättefallen, områdets kända vattenfall, som ni kan besöka under er semester i området.

Trollhättan erbjuder besökarna allt från vacker natur till shopping i centrum. Här kan man verkligen njuta av variation på semestern. Välkommen att boka en av våra stugor i Trollhättan!

A family with their dog enjoying dinner outside during a stay in a holiday home

Att uppleva i Trollhättan

Många besökare väljer att besöka Trollhättefallen på semestern för att beundra det mäktiga ravinlandskapet. Under sommaren kan du uppleva fallpåsläppet för att se när vattnet släpps fritt och 300 000 liter vatten forsar ner genom luckorna varje sekund.

Du kan dessutom njuta av omgivningen kring Trollhättefallen och flera av områdets sevärdheter genom att gå längs med De Lavals vandringsled.

I området finns också flera andra vandringsstråk och härliga promenadslingor för dig som vill uppleva den vackra naturen i området. Till exempel kan du njuta av vattnet i Trollhätte kanal genom att följa Hälsans Stig, en promenadslinga i centrala delar av staden.

Möjlighet till andra fantastiska naturupplevelser med kanot eller utan, kan upplevas i Västsveriges enda ekopark, Hunneberg som ligger i närheten.

För den fiskesugne är Trollhättan och Vänersborg utmärkta semesterområden. Här finns oändligt med fiskeplatser i mindre och större sjöar och allt från metning till laxfiske står på menyn. Önskas båt att hyra eller åka på fiskeutflykt finns det möjligheter till detta. Hör med turistbyrån för ytterligare information om fiskekort och annat.

Utbud och utflyktsmål under semestern

I Trollhättan finns det mesta du behöver till stugan. Strosa runt i staden och shoppa i de små affärerna och butikerna, besök någon av stadens gallerier eller njut av något gott att äta eller dricka på någon av uteserveringarna längs med kanalen.

Shoppingcenter och större mataffär finns för dig som vill handla lite mer under semestern. Besök Spikön och dess roliga lekpark, spela minigolf eller besök någon annan av stadens aktivitetsplatser. 

Från Trollhättan till Vänersborg är det endast 1,5 mil, så passa på att besöka den vackra staden vid Vänerns kust. Både i Vänersborg och Trollhättan hittar ni härliga badplatser för sommarens lite soligare dagar.

Ett annat perfekt utflyktsmål under semestern är Göteborg över dagen, cirka 7,5 mil bort, där du kan besöka bland annat nöjesparken Liseberg, ha en picknick i Slottsskogen eller upptäcka Göteborgs vackra skärgård.

Välkommen att hyra stuga i Trollhättan med omnejd

Upplev Trollhättan med någon av våra stugor och ta del av alla möjligheter du får. Hyr din stuga direkt här via vår hemsida. Anpassa och filtrera din sökning med hjälp av våra sökkriterier så att du hittar rätt stuga i området just för dig.

På NOVASOL besöker vi varje enskild semesterbostad och går igenom den grundligt innan vi tar in den i vårt sortiment, vilket bidrar till att skapa trygghet hos våra kunder.Vi har stugor och semesterboenden i hela 19 länder i Europa och runtom i Sverige.

Glöm inte bort att kika bland alla våra stugor och semesterboenden i Västra Götaland, ni hittar dem här!På NOVASOL tror vi att god och säker service är nyckeln till oförglömliga semesterupplevelser.

Det är därför vi är med er på hela resan - både före, under och efter - så att ni alltid är i säkra händer när ni hyr stuga i Trollhättan med omnejd hos NOVASOL.

Välkommen!