Stugor i Åmål

I Dalsland väntar dig som bor i någon av våra stugor en uppsjö av aktiviteter och naturupplevelser för alla åldrar. Den lilla staden Åmål ligger alldeles vid Vänerns strand och är omgiven av fantastisk natur åt alla håll. Välkommen att boka någon av våra stugor i Åmål och området runt omkring.

Upplev sjön Vänern med en stuga i Åmål

Populära semesterhus i Åmål

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Åmål

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Åmål

Loading...

Naturupplevelser av olika slag

Närheten till Vänern ger självklart utmärkta möjligheter till vattensport, utflykter och fiske men naturen överlag är väl värd ett eller flera besök. I Åmåls kommun finns utmärkta möjligheter att se vilt, vandra och cykla och att plocka bär och svamp efter säsong. Det finns cykel- och kanotuthyrning, härliga vandringsleder och många små sjöar och tjärn som bjuder in dig som vill hyra stuga i Åmål eller andra delar av Dalsland till lugna stunder i sommarsolen med ett metspö eller en bra bok i handen. Det kan ge en mycket minnesvärd upplevelse, särskilt när solen går ner och det enda du hör är fåglarna och tystnad.

Upplev Vänern

Vänern är Europas tredje största sjö och erbjuder en mångfald som ofta förvånar besökarna både i flora och fauna och självklart även möjligheter till aktiviteter. Att hyra stuga i Åmål är ett utmärkt sätt att lägga grunden för en oförglömlig semester där du har sjön på bekvämt avstånd.

Fisket i Vänern är bra och fritt för handredskap, samtidigt som det finns klara restriktioner för vilka fiskar man får fånga och i vilken mängd man får ta upp fisk. Detta för att bevara Vänerns mångfald och kvalitén på fisket. Mångfalden av arter gör nämligen Vänern till ett sportfiskeparadis och med båtuthyrning och sjösättningsramper finns utmärkta förutsättningar att utmana gammelgäddan eller försöka fånga den berömda Gullspångsöringen och -laxen samt över 30 andra arter.

Med någon av de många stugor och hus du kan hitta i vårt utbud av i Åmål med omnejd har du möjlighet att själv bestämma hur du vill komma och gå och har det egna hemmets frihet vilket förgyller semestern ytterligare.

Mångfald under semestern

Att bo i Åmål med omnejd eller någon av våra andra stugor i Dalsland ger dig även närheten till Karlstad och Värmland vilket innebär goda möjligheter till dagsutflykter och shopping. Samtidigt erbjuder även Åmål flertalet butiker och affärer, alldeles runt knuten.

Det finns självklart många turistmål sommartid med älgparker, fornlämningar och liknande men även vintertid finns det något som tilltalar alla åldrar. Åmåls skidcenter erbjuder möjlighet till skidåkning och de många sjöarna är som gjorda för att åka långfärdsskridskor. Flera vandringsleder och utmärkta svamp- och bärskogar alldeles i närheten gör att även hösten är en passande årstid att hyra en stuga i Åmål. Det finns bra förbindelser kollektivt från Åmål men det rekommenderas att man har ett eget färdmedel, en bil eller varför inte kombinera nytta med nöje och använda en cykel istället, på så sätt kan du till och med ha tur och uppleva det ena eller andra viltet på väg till affären!

Åmål med omnejd erbjuder också på flera kulturupplevelser, konstinstallationer och ateljéer där du kan beskåda närproducerad konst och uppleva konstnärerna, samtidigt som du kan njuta av god fika och förfriskning.

Välkommen att hyra stuga i Åmål

Upplev den lilla staden Åmål med en av våra stugor och upplev de många möjligheter denna semesterform kan ge. Du kan söka samt boka din stuga i Västra Götaland och Åmål direkt här på vår hemsida. Om du till exempel reser med hund eller vill bo nära sjö, kan du välja detta i våra sökkriterier. Detta för att du ska kunna hyra den stuga som just vill ha i Åmål.