Stugor i Älgarås

Välkommen att hyra stuga i Älgarås hos oss på NOVASOL. Älgarås, vackert beläget i naturnära omgivningar, är en bra bas för en härlig stugsemester. Här har du ofta nära till sjö och samtidigt sevärdheter och utflyktsmål inom lagom avstånd. Besök till exempel den vackra träkyrkan eller ta en utflykt till Vänern eller Vättern. Med en av våra stugor i området är det du som bestämmer hur semesterdagarna ska fyllas. 

Här på vår hemsida kan du boka ditt boende till din nästa semester. Alla våra stugor och semesterlägenheter finner du här online givet att de har lediga perioder kvar att boka. Du kan filtrera efter de önskemål som är viktiga för just dig och de du reser med. Exempel på detta är hur nära vatten ni vill bo, eller om ni till exempel reser med hund. Vi hoppas du kommer hitta ditt nästa semesterboende hos oss – välkommen!

Hyr stuga vid sjön Sänningen nära Älgarås

Populära semesterhus i Älgarås

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Älgarås

Loading...

Upplevelser och utflykter

I den nordöstra delen av Västra Götalands län finner du Älgarås. Orten är belägen på ungefär lika långt avstånd till sjön Unden som sjön Skagern. Dessa ligger i sin tur mellan Sveriges två största sjöar: Vänern och Vättern. Allt detta möjliggör för att du har goda möjligheter till en semester vid sjö. I närheten av Älgarås ligger även fler, mindre sjöar såsom Velen, Sisjön och Sänningen.

Ett besöksmål för den intresserade är den vackra Älgarås kyrka. Den röda träkyrkan är en av de mest sevärda krykorna i Sverige. Detta på grund av alla vackra målningar inuti från 1700-talet men också då det är en av få medeltida träkyrkor som är bevarade. Några av inventarierna i kyrkan har daterats så långt tillbaka som 1200-tal. 

Älgarås är en av tätorterna i Töreboda kommun. I kommunen finner du också tätorten Töreboda vilket är ett utflyktsmål. Hit kommer du på nästan 15 minuter med bil (17 kilometer). Här erbjuds bland annat service såsom matbutik.

Slaget vid Älgarås

Älgarås socken har en lång historia och omnämns så tidigt som 1300-talet. En historisk händelse kopplat till Älgarås sträcker sig dock längre tillbaka än så – Slaget vid Älgarås. År 1205 stod här slaget mellan kung Sverker den yngre Karlsson och Knut Erikssons sönder. Kungen vann slaget och den överlevande sonen Erik Knutsson valde att fly till Norge.

Boka ditt nästa boende i Älgarås hos NOVASOL

På NOVASOL arbetat vi helhjärtat med stugförmedling. Detta har vi gjort ända sedan 1968. Mycket har hänt genom åren samtidigt som trovärdighet, kvalitet och service fortfarande är ledord. Alla våra stugor i Västra Götalands län har, precis som alla våra övriga semesterbostäder, besökts av en av våra lokala medarbetare. Detta görs innan uthyrningen börjar för att säkerställa att informationen mot dig som ska boka stämmer med verkligheten. 

Vill du hyra stuga i Älgarås kan du boka ditt boende direkt online. Du är självklart även välkommen att ringa till oss om du har frågor eller vill ha hjälp med att boka. Vår gästservice finns till för att svara på dina frågor. Detta oavsett om det är innan, under eller efter att du bokat ditt boende. Varmt välkommen att finna din nästa semesterbostad i vårt utbud av stugor i Älgarås!