Hyra stuga Orust

Boende för en härlig ö-semester på Sveriges västkust. Välkommen att hyra någon av våra stugor på Orust!

Ni når Orust via broförbindelse söderifrån från Tjörn eller norrifrån från fastlandet. Det finns även bilfärjor samt personfärjor som trafikerar flera av orterna.

Hyra stuga på Orust för nästa semester på Västkusten och njut av havet och livet runt omkring i denna fantastiska del av Sverige.

Stugor vid havet på Orust

Populära semesterhus i Orust

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Orust

Loading...

Semesterhus med öppen spis i Orust

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Orust

Loading...

Hela året runt

Många förknippar att hyra stuga på Västkusten med en väldigt somrig känsla men även andra årstider kan vara helt fantastiska att uppleva här. Ön har många otroligt charmiga fiskelägen, bland annat det idylliska Mollösund som bibehållit sin ursprungliga karaktär.

Byns gränder och små gator slingrar sig mellan husen som man byggt och placerat i vindskydd av varandra.

Att hyra stuga på Orust innebär bland annat glittrande hav, möjlighet till bad från klipphällar, vacker och områdestypisk skärgård. Faktum är att hela Bohuslän sjuder av liv under sommaren och att hyra stuga på Orust är ett bra val för att få uppleva den svenska västkusten.

Om ni har lust kan ni dessutom ta olika båtar ut i skärgården eller köra norrut/söderut längs med kusten och uppleva andra små byar.

Ö-liv och fiskelägen

Till Orust hör också många mindre öar, holmar och skär. Några av dem är bebodda såsom Flatön, Gullholmen och Käringön. Fisket har varit betydelsefullt och är fortfarande. Ni kan avnjuta färskfångad fisk på nästan alla öns restauranger.

Även båtbyggandet är än idag viktigt på Orust. Det finns många marinor och gästhamnar som välkomnar till besök.

Genom att hyra stuga på Orust kan du även vara aktiv. Förslag på aktiviteter är till exempel att paddla kajak, hyra en cykel för att utforska ön och uppleva naturen och samhällena på nära håll. Den lokala dialekten lever kvar och utmed kusten kantas vattnet av gamla och nya sjöbodar.

Det finns även många fornlämningar, fornborgar, gånggrifter och gamla boplatser bevarade på ön.

Är du intresserad av att spela golf hittar du här en vacker golfbana med havsutsikt, från nästan alla hål. Västerhavets närhet och varma vatten gör det gynnsamt och bidrar till en lång golfsäsong.

Stuguthyrning i Bohuslän och på Orust

Våra stugor på Orust finns på flera olika platser på ön. Som exempel hittar du stugor inte långt ifrån Henån som är centralorten på Orust. Här finns stugor med utsikt över strandängarna, nära havet eller fjorden som också kan ses från vissa hus.

Exempel på lite större orter utöver Henån och Mollösund är Svanesund och Hälleviksstrand.

Varför hyra en stuga på Orust hos NOVASOL?

På NOVASOL besöker vi varje enskild semesterbostad och går igenom den grundligt innan vi tar in den i vårt sortiment, vilket bidrar till att skapa trygghet hos våra kunder.Vi har stugor och semesterboenden i hela 19 länder i Europa och runtom i Sverige.

Glöm inte bort att kika bland alla våra stugor och semesterboenden i Bohuslän, ni hittar dem här!På NOVASOL tror vi att god och säker service är nyckeln till oförglömliga semesterupplevelser.

Det är därför vi är med er på hela resan - både före, under och efter - så att ni alltid är i säkra händer när ni hyr stuga på Orust med omnejd hos NOVASOL.

När ni har bestämt er för en av våra stugor på Orust och Västkusten kan ni enkelt genomföra en bokning på vår hemsida eller via telefon.Välkommen!