Stugor i Brastad, Bohuslän

Välkommen att hyra stuga i Brastad – det lilla samhället i Bohuslän på den svenska västkusten. Hyr du någon av våra stugor i Brastad, bor du bara ett stenkast från havet med gott om utflyktsmål längs med kusten. 

Alla våra lediga stugor och semesterlägenheter i, eller i närheten av Brastad finner du här på hemsidan. Här kan du se detaljerad information om varje stuga, filtrera din sökning efter dina önskemål, samt boka ditt boende direkt online. Likt alla våra andra stugor, har varje boende i Brastad besökts av vår egen lokala personal innan de läggs upp här på hemsidan. Detta som en extra trygghet för dig som till exempel vill hyra stuga i Brastad för semestern.

Njut av en semester i Brastad

Populära semesterhus i Brastad

Loading...

Upptäck närområdet

Brastad är beläget mellan Gullmarsfjorden och Brofjorden i landskapet Bohuslän. Samhället tillhör Västra Götalands län och Lysekils kommun. I Brastad bor såväl fastboende som sommargäster.

Runtomkring ligger flera andra platser och orter. Till exempel ligger här Rixö, Tuntorp och Gåseberg. Västerut mot havet finner du Lahälla, medan du österut mot havet når Orrevik eller Barkedal. En fördel med att hyra stuga för semestern, är att det ger möjlighet att upptäcka och komma nära nya platser. Varje stuga i Västra Götaland har byggts på sin plats av en anledning. Varje boende har sin unika historia. Detta möjliggör unika och autentiska upplevelser där varje resmål har något nytt att erbjuda.

Stuga i Brastad nära havet

Utflykter och besöksmål

Ett givet besöksmål för den intresserade är Brastad kyrka. Den vackra kyrkan uppfördes under 1800-talet men det är sannolikt att det på platsen funnits en kyrka betydligt längre tillbaka än så. Inuti kyrkan finns bland annat en altaruppsats från 1600-talet.

I Backa, Brastad, finns också flera hällristningar. Kom nära historien och se hällristningar från bland annat bronsåldern.

Vill du ta en utflykt eller två, finns gott om besöksmål inom nåbart avstånd. Kommunens centralort, Lysekil, ligger bara knappa 18 minuter bort med bil (16 km). Här vid den vackra kusten kommer årligen många besökare för att njuta av en semester vid havet. Besök även kommunens två andra tätorter; Grundsund och Fiskebäckskil.

Havet vid Brastad, Västra Götaland

Boka boende i Brastad till din semester

Hos oss på NOVASOL, kan du välja i ett rikt utbud av semesterbostäder om du vill hyra stuga i Bohuslän. Vi har hållt på med stugförmedling sedan 1968 och har för varje år vuxit med ett utökat sortiment. Idag finner du våra stugor och semesterlägenheter på en lång rad platser över hela landet, men också utomlands.

Alla våra stugor för uthyrning finner du här på vår hemsida. Du kan välja att boka boende här direkt online, eller genom att ringa till oss. Vår kundservice står redo att hjälpa dig om du till exempel vill hyra stuga i Brastad för din semester. Självklart är du också välkommen att ställa frågor kring vår stuguthyrning om du har några. Vi vill och hoppas att du ska hitta ditt nästa semesterboende på västkusten hos oss - varför då inte någon av våra stugor i Brastad? Välkommen till oss på NOVASOL!