Stugor i Bovallstrand

Välkommen att hyra stuga eller semesterlägenhet i vackra Bovallstrand på Sveriges västkust. Här har du alla förutsättningar för att uppleva en klassisk svensk sommar vid havet, eller varför inte ta ett avbrott i vardagen i mysig kustmiljö under vår och höst? Oavsett när du önskar resa är du varmt välkommen att boka någon av våra stugor i Bovallstrand.

Urlaub Bovallstrand

Populära semesterhus i Bovallstrand

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Bovallstrand

Loading...

Gammalt fiskeläge med härlig atmosfär

Tätorten Bovallstrand är ett mysigt gammalt fiskeläge i Sotenäs kommun i Bohuslän. Redan på 1500-talet omnämns Bovallstrand och genom historien har näringen på orten till stora delar gått från fiske till turism. I bebyggelsen finns fortfarande mycket bevarat från tiderna förr när fiske, sjöfart och stenhuggeri blomstrade. Sjöbodar, speciella trädetaljer på husen, och huggna grindstolpar kan ses på många ställen och hjälper till att sätta den där speciella kustatmosfären i Bovallstrand.

På 1930-talet började turismen komma och friluftsbadet på Badholmarna och en badrestaurang anlades. Numera är det många som antingen väljer att bosätta sig på orten eller ha en egen stuga i Bovallstrand att njuta av under semestern. Flera av dessa stugägare har valt att överlåta sitt boende till stuguthyrning på NOVASOL, när de själva inte använder boendet. Detta gör att vi har ett unikt och genuint utbud i vår stuguthyrning i Bohuslän.

Att uppleva i Bovallstrand

Med sitt läge på västkusten alldeles vid havet gör att salta bad blir en given aktivitet när man valt att hyra stuga i Bovallstrand. I tillägg till badet gör Bovallstrands läge nära havet att man också mätmässigt här möjlighet att njuta av läget. På Bryggcaféet i Bovallstrands centrum serveras nyfångad fisk och skaldjur till besökare. Ett måste att uppleva vid ditt besök hit.

Bara 15 minuter bort med bil (11 km) ligger djurparken Nordens Ark. Här kan både stor som liten få härliga upplevelser under sin semester genom att komma nära av många olika – och ofta mycket ovanliga – djurarter.

Med någon av våra stugor i Bovallstrand har du även möjlighet att ta del av kulturupplevelser. En liten bit norr om orten ligger Gerlesborgsskolan som klassas som ett av de viktigaste kulturcentren i Bohuslän.

Stuguthyrning i och omkring Bovallstrand

Bovallstrand är en av alla platser du kan hyra stuga i Västra Götaland hos NOVASOL. För att hitta den stuga just du söker, är du välkommen att göra en sökning här på vår hemsida. Du kan välja de kriterier du önskar som till exempel om det ska vara tillåtet att ta med hund eller om din semesterbostad ska ligga nära havet (badmöjlighet).Du bokar din stuga i Bovallstrand tryggt i vetskap om att din bokning hanteras direkt genom NOVASOL och inte mot en privatperson. Vår egen personal i Bohuslän har besökt alla stugor innan de tagits in för uthyrning. Detta gör att vi kan kvalitetssäkra den information du ser här på vår hemsida. I utbudet finns såväl klassiska stugor som semesterlägenheter och mysiga fiskehus. Genom att söka på önskad period, ser du vilka stugor som fortfarande är lediga under den perioden. Boka någon av våra stugor i Bovallstrand – sedan är det bara att börja räkna ner dagarna till din nästa semester på den svenska västkusten!