Hyra stuga Svanesund

Välkommen att hyra stuga i Svanesund på den östra delen av Orust!

Med sitt läge är Svanesund lätt att nå oavsett vilket väderstreck du reser från samtidigt som du bor nära havet. Här får ni en perfekt bas under er semester på Orust och Västkusten.

Urlaub Svanesund

Populära semesterhus i Svanesund

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Svanesund

Loading...

Bekvämt beläget på Orust östkust

Den lilla orten Svanesund är belägen på den östra delen av Orust med utsikt mot fastlandet. Det korta avståndet till Svanesund från E6:an gör att det är lätt att ta sig hit för dig som planerar spendera semestern här.

Från fastlandet (Kolhättan) når du Svanesund genom Svanesundsleden som består av den avgiftsfria person- och bilfärjan. Färjeledens längd är endast 830 meter vilket gör att det bara tar cirka 5 minuter att ta sig över och det går gott om turer varje dag.

Svanesund ligger på ön Orust och är därmed också en del av Orust kommun som i sig också inkluderar andra öar som till exempel Flatön, Käringön och Malö. Svanesund är därmed också en del av Västra Götalands län och landskapet Bohuslän.

Svanesund är den nästa största tätorten på ön och har bland annat en historia som sträcker sig hela vägen tillbaka till tidigt 1500-tal då man menar på att orten för första gången omnämndes i skrift.

Sköna bad i Svanesund och på ön

Att bada är för de flesta en given aktivitet under en semester på den svenska västkusten. På Orust och i Svanesund finns goda möjligheter till salta bad i havet på både underhållna badplatser såväl som ”gömda” platser i små vikar.

Nära belägen ert boende i Svanesund ligger Svanesunds badplats. Här kan ni hoppa i plurret från flera bryggor och här finns även ett hopptorn. Antagligen mest uppskattat bland de lite mer modiga i familjen. Här finns även ett handikappanpassat servicehus som har omklädningsrum och toaletter.

Det är goda möjligheter att parkera bilen i närheten av stranden som också klassas som barnvänlig. Ett med andra ord bra alternativ om du tänkt hyra boende i Svanesund med barn.

Hyr du någon av våra stugor på Orust har du sällan långt till bad. Utöver badplatsen i Svanesund kan du ta dig till andra badplatser i området som till exempel Henåns badplats – Småholmarna. Här är det barnvänligt samtidigt som du har närhet till Henån som är centralort i Orust kommun.

Varför hyra en stuga i Svanesund hos NOVASOL?

På NOVASOL besöker vi varje enskild semesterbostad och går igenom den grundligt innan vi tar in den i vårt sortiment, vilket bidrar till att skapa trygghet hos våra kunder.Vi har stugor och semesterboenden i hela 19 länder i Europa och runtom i Sverige.

Glöm inte bort att kika bland alla våra stugor och semesterboenden på Västkusten, ni hittar dem här!På NOVASOL tror vi att god och säker service är nyckeln till oförglömliga semesterupplevelser.

Det är därför vi är med er på hela resan - både före, under och efter - så att ni alltid är i säkra händer när ni hyr stuga i Svanesund med omnejd hos NOVASOL.När ni har bestämt er för en av våra många stugor kan ni enkelt genomföra en bokning på vår hemsida eller via telefon.Välkommen!