Stugor i Stenungsund

Hos oss på NOVASOL erbjuds du ett härligt utbud av stugor i Bohuslän där du bland annat har möjlighet att hyra stuga i Stenungsund med omnejd. Du kan se vårt utbud av lediga stugor i området här på vår hemsida där du också kan boka direkt online. Vårt utbud är både personligt och unikt och du har boendet för dig själv – därför är det också först till kvarn som gäller!

Ferienhaus Stenungsund

Smidigt beläget vid kusten

Stenungsund är en expanderande kustkommun och här har du en mycket bra utgångspunkt för utflykter i den vackra bohuslänska skärgården. Vill du göra ett besök till storstaden Göteborg, med alla dess attraktioner, har du endast cirka 40 minuters bilväg hit. Stenungsund ligger vid havet innanför öarna Orust och Tjörn. Båda öarna nås via broförbindelse. Tätorten och kommunen heter båda Stenungsund och är belägna i Västra Götalands län. I kommunen finner du även Jörlanda, Stora Höga och Ucklum.

Evenemang och kultur

En gång om året anordnas en festival, kallad Sundanatta. Då är det bland annat drakbåtsrodd, olika festligheter och live-musik till sent på natten. Ett annat stort årligt evenemang i närheten är ’Tjörn runt’, en distanskappsegling, då man seglar runt hela ön. Detta inträffar varje år och man kan följa detta från hela ön, vare sig man är seglare eller ej.

Väljer du att hyra stuga i eller omkring Stenungsund så kan du göra ett besök till Stenunge by, som ligger mitt i staden, och är en kulturpark med flera 1700-tals gårdar. I Stenungsund hittar du också kulturhuset Fregatten.

Gör ett besök till Stenungsön

Under mitten av 1800-talet började badorten Stenungsön växa fram. Att bada i kallt eller varmt saltvatten samt att andas frisk havsluft ansågs bidra till god hälsa. Badhus byggdes och även stugor för uthyrning. Det dröjde inte länge till det även fanns restaurang och hotell här.

Hyr du någon av våra stugor i Stenungsund med omnejd kan du bland annat ta en promenad på Stenungsön - av öborna själva kort och gott kallad för ’Ön’. Njut av miljön där olika kulturpersonligheter varit sommarboende under många år. Det anordnas bland annat organiserade kulturvandringar på Stenungsön. Visa dock hänsyn och tänk på att husen är privata.

Uthyrning av stugor i Stenungsund med omnejd

Bohuslän är en utmärkt plats för en stugsemester men du vet du säkert redan eftersom du hamnat på den här sidan. Med en privatägd stuga kommer du nära resmålet och får möjlighet till personliga semesterupplevelser och härliga minnen.

Vi är glada att kunna erbjuda stugor i Stenungsund och dess omgivning för uthyrning. Vi har under många år arbetat med stugförmedling på västkusten och hoppas att du skall hitta just ditt drömhus för nästa semester genom oss. Behöver du hjälp med att hyra stuga i Västra Götaland eller med din bokning eller bara att få lite tips om stugor i Stenungsund, får du gärna vända dig direkt till oss. Vi finns här för dig som vill hyra stuga i Stenungsund!