Stugor i Hamburgsund

Hos oss på NOVASOL, kan du hyra stuga i härliga Hamburgsund med omnejd. Den lilla orten på västkusten bjuder in till en semester i unik omgivning som ligger till grund för många härliga minnen. Välkommen att hitta din favorit i vårt utbud av kvalitetssäkrade, privatägda stugor i Hamburgsund!

Ferienhäuser Hamburgsund - Västra Götaland

Genuint fiskeläge med mycket att erbjuda

Vid kusten i de norra delarna av Bohuslän finner du Hamburgsund – cirka 70 km söder om den norska gränsen och 140 km norr om Göteborg. Tätorten är en del av Tanums kommun i Västra Götalands län och har utvecklats till att bli en härlig plats att spendera sin semester på västkusten.

Genom att hyra stuga i Hamburgsund får du en chans att uppleva det verkligt genuina Bohuslän. På orten finner du allt från gamla sjöbodar och båtplatser till utmärkta badplatser och vandringsleder. Miljön med skärgården som granne bidrar till att omgivningarna i Hamburgsund är smått unika. Många väljer att bo här under sommaren medan andra är bofasta här permanent. Vissa väljer även att ta en paus i vardagen och uppleva kusten genom att hyra en stuga under till exempel våren eller hösten. Promenader i kustmiljön bjuder in till avkoppling även under årets lite kallare månader.

Upplevelser i Hamburgsund med omnejd

I Hamburgsund finns flera aktiviteter och sevärdheter att ta del av. Linfärjan tar dig ut till Hamburgö där den orörda miljön passar utmärkt för naturälskaren. Gillar du att vandra så ska du här ta en promenad på Elefantstigen. Även Valön naturreservat som ligger ungefär 8 km söder om Hamburgsund är värt ett besök.

Den historieintresserade gör ett besök till Hornborg slottsruin vars forna slott hade sin storhetstid under perioden 1450-1530. För än mer historia står Bohusläns äldsta kyrka 8 km söder om Hamburgsund – Svenneby Gamla kyrka.

Vill du som hyr någon av våra stugor aktivera dig, erbjuder Hamburgsund flera roliga upplevelser med allt från minigolf och cykeluthyrning, till dykning, shopping och båtcharter.

Salta bad i havet

Självklart är havet och sköna dopp i vattnet en upplevelse i sig. Hamburgsund har gott om fina badplatser längs med kusten. Tips på badplatser är:

  • Norra Ejde Pluret – en kommunal, barnvänlig badplats med sandstrand. Här finns också toalett och brygga.

  • Bovikens badplats – en sandstrand belägen på Hamburgö. Här finns bland annat hopptorn, brygga och toalett.

  • Stora stenar – klippbad som även den är belägen på Hamburgö.

Ovanstående är några exempel på badplatser i Hamburgsund. Självklart finns det fler så ge dig gärna ut på jakt efter just ditt favoritställe vid havet.

Stugförmedling i Bohuslän med bokning online

Önskar du hyra stuga i Hamburgsund är du välkommen att se vårt utbud här på vår hemsida där du också kan boka direkt online. Är du intresserad av någon av våra stugor i Bohuslän men har någon fråga först innan du vill boka, är du självklart välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig gärna. Självklart är du välkommen att höra av dig oavsett vad du undrar kring vår stuguthyrning i Västra Götaland eller om du vill ha hjälp med att boka din stuga.

Sedan 1968 har vi på NOVASOL arbetat med stugförmedling och är glada över att idag kunna erbjuda såväl stugor som semesterlägenheter i eller i närheten av Hamburgsund. Samtliga har besökts innan de tagits in i sortimentet och vårt Trygghetspaket ingår alltid. Vi försöker också se till att vi har ett varierat utbud så att alla hittar något som de söker – oavsett om de till exempel reser med hund eller kanske som större sällskap. För att se vårt utbud på orten samt våra övriga stugor i Bohuslän – bara gör en sökning här på hemsidan. Väljer du att boka så önskar vi dig en härlig semester i Hamburgsund!