search

Stugor i Munkedal

Bohuslänsk semester nära naturen

Munkedal är en ort i Bohuslän, i Västra Götaland. Här kan du hyra stuga och njuta av en semester nära naturen och vildmark med många möjligheter till härliga upplevelser. Från Munkedal har du närhet till både Bohusläns fantastiska skärgård, men också sjöar, älvar och vilda landskap. Söker du efter en lugn semester nära naturen är Munkedal alldeles rätt ställe att hyra stuga på.

Stuga i Munkedal för uthyrning

Semester mellan sjöar och älvar

I de norra delarna av Munkedal rinner Munkedalsälven, som sammanstrålar med Örekilsälven och sedan mynnar ut i Saltkällefjorden. I dessa vatten finns det gott om fiskemöjligheter för den som vill prova på fiskelyckan under semestern. Munkedal är känt för sitt fina laxfiske. I området kring Munkedal finns också gott om sjöar, som både har flera härliga badplatser och fiskeställen. Paddla kanot eller kajak på Flottarleden, en rogivande upplevelse!

Vill du uppleva området kring Munkedal till fots erbjuds fina vandringsleder och också klättringsleder. Besök områdets stenålderslämningar i Hensbacka, hällristningarna i Lökeberg, Steneheds järnålder och berömda bautastenar. Här finns en spännande svensk historia bevarad.

Kärnsjön nära Munkedal

Upptäck Bohuslänska skärgården från din stuga i Munkedal

Att hyra stuga i Bohuslän är populärt. Genom att hyra stuga i Munkedal med omnejd har du närhet till flera fantastiska utflyktsmål i Bohusläns skärgård. Missa inte att besöka den svenska skärgårdsidyllen på följande ställen:

  • Lysekil: en härlig sommarstad som erbjuder salta bad, friluftsliv och härlig atmosfär. Missa inte att äta färska skaldjur på någon av hamnens fina restauranger.
  • Kungshamn: ligger vid ön Smögen, sommartid går det båtturer den korta sträckan mellan Kungshamn och Smögen. Från Kungshamn går många fiske- och skärgårdsturer ut. Orten erbjuder ett stort handels- och serviceutbud, speciellt sommartid.
  • Smögen: Räkmackans hemstad och Sveriges skaldjursparadis nummer ett. Den kända Smögenbryggan är väl värd ett besök. strosa här längs med havet och besök de mysiga caféerna och butikerna. Eller ta ett härligt salt bad, badplatser finns det gott om! 
  • Hamburgsund: Vykortsidyll med gamla sjöbodar. Här kan du njuta av svenska skärgården på bästa sätt. Här finns gott om badmöjligheter, skärgårdsturer och vandringsleder. 
  • Fjällbacka: en härlig turistort med gamla anor. Här utspelas Camilla Läckbergs böcker i Fjällbacka-serien. Njut av fisk och skaldjur alldeles vid havet eller passa på att åka över till de vackra väderöarna. 
Gullmarsfjorden, Munkedal

Boka boende bland våra stugor i Munkedal

På NOVASOL arbetar vi helhjärtat med stugförmedling och detta har vi gjort ända sedan år 1968. Mycket har hänt genom åren samtidigt som trovärdighet, kvalitet och service fortfarande är ledord hos oss. Alla våra semesterbostäder i Munkedal, liksom resterande stugor i Västra Götalands län har besökts av våra lokala medarbetare. Detta görs innan uthyrningen börjar för att säkerställa att informationen mot dig som ska boka stämmer med verkligheten. 

Vill du hyra stuga i Munkedal kan du boka ditt boende direkt online, smidigt här på vår hemsida. Du är självklart även välkommen att ringa till oss om du har frågor eller vill ha hjälp med att boka. Vår gästservice finns till för att svara på alla dina frågor och funderingar. Detta oavsett om det är innan, under eller efter att du bokat ditt boende. Varmt välkommen att finna din nästa semesterbostad i vårt utbud av stugor i Munkedal!