search

Stugor i Trollhättan

Alltid nära till upplevelser

Att hyra stuga i Trollhättan passar perfekt för dig som söker semesterorten som har nära till allt! Trollhättan har fått sitt namn efter ett berg i Trollhättefallen, områdets kända vattenfall, som är väl värda ett besök på semestern. Trollhättan erbjuder besökarna allt från vacker natur till shopping i centrum. Här kan man verkligen njuta av variation på semestern. Välkommen att boka en av våra stugor i Trollhättan!

Att uppleva i Trollhättan

Många besökare väljer att besöka Trollhättefallen på semestern för att beundra det mäktiga ravinlandskapet. Under sommaren kan du uppleva fallpåsläppet för att se när vattnet släpps fritt och 300 000 liter vatten forsar ner genom luckorna varje sekund. Du kan dessutom njuta av omgivningen kring Trollhättefallen och flera av områdets sevärdheter genom att gå längs med De Lavals vandringsled.

I området finns också flera andra vandringsstråk och härliga promenadslingor för dig som vill uppleva den vackra naturen i området. Till exempel kan du njuta av vattnet i Trollhättekanal genom att följa Hälsans Stig, en promenadslinga i centrala delar av staden. Möjlighet till andra fantastiska naturupplevelser med kanot eller utan, kan upplevas i Västsveriges enda ekopark, Hunneberg som ligger i närheten.

För den fiskesugne är Trollhättan och Vänersborg varje fiskares eldorado. Här finns oändligt med fiskeplatser i mindre och större sjöar, och allt från metning till laxfiske står på menyn. Önskas båt att hyra eller åka på fiskeutflykt finns det möjligheter till detta. 

Utbud och utflyktsmål under semestern

I Trollhättan finns det mesta du behöver när du valt att hyra stuga för semestern. Strosa runt i staden och shoppa i de små affärerna och butikerna, besök någon av stadens gallerier eller njut av något gott att äta eller dricka på någon av uteserveringarna längs med kanalen. Shoppingcenter och större mataffär finns för dig som vill handla lite mer under semestern. Besök Spikön och dess roliga lekpark, spela minigolf eller besök någon annan av stadens aktivitetsplatser – här finns det något för både stora och små. 

Från Trollhättan till Vänersborg är det endast 1,5 mil, så passa på att besöka den vackra staden vid Vänerns kust. Både i Vänersborg och Trollhättan hittar ni härliga badplatser för sommarens soliga dagar.

Ett annat perfekt utflyktsmål under semestern är Göteborg över dagen, cirka 7,5 mil bort, där du kan besöka bland annat nöjesparken Liseberg, ha en picknick i Slottsskogen eller upptäcka Göteborgs vackra skärgård. 

Välkommen att hyra stuga i Trollhättan

Upplev Trollhättan med någon av våra stugor och ta del av alla möjligheter du får. Hyr din stuga direkt här via vår hemsida och anpassa och filtrera din sökning med hjälpa av våra sökkriterier så att du hittar rätt stuga i området just för dig. Vill du hyra stuga i Västra Götaland, finns en lång rad av platser att välja mellan och Trollhättan är en av dem. 

Väljer du att hyra stuga i Trollhättan hos oss på NOVASOL, gör du det i vetskap om att vi har arbetat med stuguthyrning sedan 1968. I vårt utbud finner du privatägda stugor som alla har besökts av oss innan de gjorts tillgängliga för uthyrning. Kanske är det en av anledningarna till att vi idag är Sveriges största organiserade stugförmedling. Även om man är stor är det lokala det som är viktigast. Varje stuga är unik och bär på sin historia. Varje område har sina smultronställen att upptäcka. Upptäck det själv och ta utgångspunkt i någon av våra stugor i Trollhättan.